Farmaciile nu vor mai vinde medicamente pe reţetă la bucată
Practica din farmaciile româneşti va dispărea treptat, aşa cum impun normele europene şi cum recomandă producătorii. Măsura face parte dintr-un pachet mai mare de legi, menite să lovească în piaţa medicametelor contrafăcute.
Practica din farmaciile româneşti va dispărea treptat, aşa cum impun normele europene şi cum recomandă producătorii. Măsura face parte dintr-un pachet mai mare de legi, menite să lovească în piaţa medicametelor contrafăcute.
În farmacile din România, vânzarea medicamentelor pe reţetă, la bucată, nu va mai fi permisă, pe viitor. Nicăieri în ţările UE nu există această practică. Dar în România, e o lovitură pentru cei care se gândesc că nu îşi vor mai putea permite să cumpere anumite medicamente.
Măsura vine la pachet cu implementarea Sistemului European de Verificare a Medicamentelor. Un sistem care va intra în vigoare peste două zile în toate statele membre UE şi care are ca scop eliminarea falsurilor de pe piaţă.
LAURENŢIU MIHAI, director general OSMR: Toate medicamentele cu prescripţie vor fi obligate să poarte elementele de siguranţă.
- Șapte persoane au murit în SUA, iar alte trei au rămas cu handicap, după tratamentul cu un medicament anti-Alzheimer
- Trend periculos pe TikTok: Copii de la vârste tot mai fragede folosesc creme anti-îmbătrânire şi cosmetice...
- România, pe primul loc în Europa la obezitate. Ce înseamnă această realitate și cum o putem schimba
- Din România, direct în biohacking-ul de top cu Dave Asprey: Senatul Științific al FDVDR lansează o provocare cu...
- Dieta "minune" care prelungeşte viaţa. Ce trebuie să mănânci ca să ajungi sănătos la 70 de ani
În farmacii au apărut deja medicamente ce au sigiliu şi cod unic de identificare. Practic, aceste elemente vă asigură că medicamentul nu este contrafăcut 26:14
Cutiile cu medicamente vor fi scanate de către farmacist înainte de a fi vândute.
DAN ZAHARESCU, preşedinte OSMR: Ruperea acelui sigiliu despre care vorbeam duce la intrarea unor semne de întrebare, mai târziu, vizavi de pacientul următor care va cumpăra medicamente şi va primi medicamente din acea cutie deschisă.
În mod normal, măsura ar trebui să ducă şi la noi modele de decontare a medicamentelor sau la depăşirea cu câteva fracţii a unor cantităţi de medicamente care se eliberează către pacienţi.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰