Antena Meniu Search
x

Mihai Neşu construieşte un nou centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi

Pandemia a închis scoli, afaceri ori graniţe,dar n-a putut opri oamenii să îşi ducă visurile mai departe. Din izolare, Mihai Neşu continuă să ne dea lecţii incredibile de curaj şi optimism. A început construcţia unui nou centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi, îi incurajeaza de la distanţă pe cei mici să facă terapie chiar şi acasă, iar seara, o petrec tot împreună, citind poveşti. În exclusivitate, Observator a realizat un reportaj despre cum să mergi mai departe atunci când toţi spun că e imposibil.

de Redactia Observator

la 09.05.2020, 20:27

Vezi și
  • Mihai Neşu ţine legătura cu copiii de acasă, de la Oradea.
  • Neşu se ocupă şi de construirea unui nou centru pentru copii.

Alex este baiatul caruia nimic nu i se pare greu, nici chiar acum cand e nevoit sa faca terapie pe un hol ingust, de apartament, la el acasa, in Hunedoara, incurajat doar de mama lui. Puştiul  ar fi trebuit sa fie la Oradea, in centrul de terapie construit special pentru micii pacienti de Mihai Nesu. Locul in care si Alex, si foarte multi ca el, au facut primii pasi.

Astăzi, Sebi e ajutor de grădinar. În vremuri de pandemie, şi asta e tot un fel de terapie...  De mai bine de o luna, centrul in care sute de copii au facut, la propriu, primii pasi in viata, este inchis. Exercitii se mai fac doar acasa, cu parintii care tin loc de terapeuti.

Iulia Băcăran, director Fundatia Mihai Neşu: Orice perioada de absenta a terapiei pentru ei se resimte. Adica progresele pe care ei le fac pot destul de usor sa se transforme in regrese daca ei nu fac terapii in aceasta perioadă.

De acasa, de la Oradea, Mihai Nesu ii incurajeaza pe cei mici sa continue terapia. Iar asta le da copiilor curaj si forta sa mearga mai departe. E suficient doar sa ii auda vocea, macar o data pe zi.

Cu fiecare copil care a putut sa mearga singur, Nesu s-a vindecat si el putin. Cei mici sunt fericiti sa ii impartaseasca orice pas bine facut, mai ales acum, cand sunt departe unii de altii. Ii trimit poze si imagini. Nesu le-a pus pe toate cap la cap si dupa vreo 3 ore petrecute la montaj a scos un film.  Filmul supravietuirii lor in pandemie.

Ziua sunt, deci, la terapie ori la joaca. Serile sunt pentru povesti. Tot impreuna. Si asa se termina o zi. Cu bine, exact ca in povesti. Asa se va termina si perioada asta, spun copiii. Spera ca dupa jumatatea lui mai sa se revada in centrul de terapie din Oradea.

Intre timp, Mihai Nesu se ocupa de construirea noului centru, pentru care inca mai e nevoie de donatii sau voluntari. Povestea merge mai departe. Cu optimism si zambet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Mihai Neşu construieşte un nou centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi