Antena Meniu Search
x

(P) 5 mituri despre kinetoterapie: ce ar trebui să știi

Kinetoterapia are legătură cu mișcarea corpului uman și funcțiile sale. La fel cu alte specialități medicale, are miturile sale. Mituri care îi împiedică pe pacienții care au nevoie să ajungă la specialistul care le poate rezolva problemele. Pentru a dărâma aceste mituri și pentru a ajuta oamenii care au nevoie de ajutor, am decis să oferim informații despre cele mai comune mituri despre kinetoterapie.

de Redactia Observator

la 01.07.2022, 15:12

Descoperă-le în rândurile de mai jos!

Kinetoterapeut înseamnă de fapt maseur

Cei mai mulți oameni nu știu foarte multe lucruri despre ce responsabilități, educația sau activitate are de fapt un astfel de specialist și îi minimizează în general rolul. De fapt, kinetoterapeutul face parte dintr-o echipă de specialiști din mai multe discipline care folosesc mijloacele kinetologiei pentru a ajuta pacienții să-și amelioreze sau restabilească funcțiile locomotorii vătămate.

Unele persoane mai cred că acești specialiști sunt de fapt antrenori de fitness și că specialitatea pe care o practică este mai facilă decât pare.

Acest specialist este de fapt specializat pentru a trata și ajuta la recuperarea diverselor afecțiuni ale organismului. De asemenea, poate ajuta un sportiv să își mărească rapid condiția fizică și mai ales, rezistența la efort. Cel mai important este ca pacienții să înțeleagă că un kinetoterapeut nu este un antrenor de fitness.

Kinetoterapeutul a absolvit un curs de câteva luni

Chiar dacă se vorbește destul de des despre acest mit, de fapt, kinetoterapeutul are o formare mai îndelungată decât câteva luni. Acest specialist a absolvit o facultate de Educație fizică și Sport sau chiar medicină. Uneori acești specialiști urmează și un program de master și alte cursuri postuniversitare pentru a se perfecționa.

Noțiunea de medic kinetoterapeut este una reală

De fapt, această noțiune nu există. Medicul este cel care diagnostichează și tratează doar afecțiunile ce se află în sfera sa de expertiză, iar kinetoterapeutul este cel care îi oferă tratament pacientului pentru afecțiunile musculo-scheletale.

Kinetoterapia are scop curativ

Majoritatea kinetoterapeuților sunt vizitați de pacienți doar în urma unui accident sau a unei lungi perioade de boală care le-a adus multă durere și nu mai pot suporta. Pacienții merg la un specialist kinetoterapeut in Bucuresti la Fiziolife.ro doar când calitatea vieții le scade. Scopul kinetoterapiei nu este de a vindeca o anumită afecțiune, ci de a ameliora o anumită afecțiune medicală.

Kinetoterapia este de un singur tip

Majoritatea pacienților cred că terapia prin kinetoterapie este de un singur tip, de fapt, un kinetoterapeut are o gamă largă de cunoștințe prin intermediul căreia poate trata afecțiunile din mai multe specialități cum ar fi: ortopedia, cardiologia, pediatria, geriatria, neurologia etc. Este alegerea specialistului de a axa și califica într-un singur domeniu de activitate.

Este important ca pacienții care au probleme motorii sau cei care au suferit un accident în urma căruia și-au pierdut din mobilitate pot apela la un specialist, un kinetoterapeut pentru a-și redobândi abilitățile motorii.

Astfel calitatea vieții lor va crește treptat până la nivelul dinaintea accidentului sau a manifestării simptomelor afecțiunii. Va fi nevoie de efort depus de ambele părți, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » (P) 5 mituri despre kinetoterapie: ce ar trebui să știi