(P) Principiul funcţionării cremei anticelulitice

De Redactia Observator.
Publicat: 11.04.2021, 09:40.
Actualizat: 11.04.2021, 09:41

Crema anticelulitică aparține unei serii de produse cosmetice și terapeutice-profilactice pentru prevenirea și eliminarea celulitei, care apare cel mai adesea în zona coapselor, feselor, abdomenului şi mâinilor.

Principiul funcţionării cremei anticelulitice

Indiferent de vârstă, greutatea corporală sau modul de viaţă activ, „coaja de portocală” continuă să creeze un disconfort total, dar şi multe complexe în rândul sexului frumos, devenind o problemă majoră cu care se confruntă majoritatea femeilor. Astfel, acestea recurg la diverse metode pentru a combate celulita şi pentru a conferi corpului un aspect cât mai frumos, tonifiat şi suplu. Eliminarea celulitei este o sarcină complexă, constând în diete, sport, masaj și utilizarea cremelor anticelulitice. Acestea din urmă sunt extrem de eficiente ca agent profilactic, deoarece anumite ingrediente din compoziția lor ajută la activarea metabolismului în piele, îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice. Acestea pot fi utilizate individual sau şi în timpul unui masaj, ceea ce crește semnificativ eficacitatea procedurii.

Utilizarea unei creme anticelulitice este indicată de la o vârstă tânără pentru a preveni apariţia celulitei. Este recomandat să o utilizați în timpul dietelor pentru scăderea în greutate. În acest caz, crema accelerează și îmbunătățește efectul pierderii în greutate, reducând depunerile de grăsime subcutanate și stagnarea lichidului tisular, menține tonusul pielii, elasticitatea și fermitatea.

Dacă celulita este deja prezentă, atunci crema este utilizată într-un complex de proceduri, sporind semnificativ efectul masajului.

Tipuri de cremă anticelulitică

În funcție de compoziția și principiul de acțiune, crema anticelulitică este împărțită în următoarele categorii:

  • Pentru masaj

Aceasta îmbunătățeşte eficacitatea procedurii: ajută la reducerea depunerilor de grăsime din țesutul subcutanat, stimulează circulaţia sângelui, îmbunătățeşte drenajul și elimină apa din corp, activează metabolismul țesutului, face pielea netedă și elastică;

  • De încălzire

Acest tip de produs este foarte eficient în combaterea celulitei. Prin încălzirea pielii, crema favorizează vasodilatația, creşte circulația sângelui și procesele metabolice. Ca rezultat, există o divizare accelerată a grăsimii subcutanate şi îndepărtarea apei. Efectul de încălzire a cremei se datorează ingredientelor sale naturale - ardei roșu, ulei esențial de scorțișoară, camfor, cofeină, extract de alge etc. Crema de încălzire este contraindicată în cazul varicelor;

  • Revigorantă

Efectul principal al acestei linii de cremă anticelulitică este hidratarea intensă, în urma căreia se obţine un efect revigorant, iar drept urmare, pielea devine elastică. Crema de răcire ameliorează inflamaţiile, favorizează descompunerea grăsimilor și îndepărtarea apei. Aceasta este cea mai potrivită pentru varice;

  • Pentru împachetare

Crema anticelulitică de acest tip activează procesele metabolice din epidermă, elimină toxinele, apa și îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Acest produs are o concentraţie ridicată de substanţe active, fiind una dintre cele mai concentrate creme pentru eliminarea celulitei.

Crema anticelulitică este foarte eficientă, iar odată ce va fi utilizată regulat, aceasta va asigura un efect cu adevărat spectaculos, astfel încât veţi uita rapid de aspectul inestetic al „cojii de portocală”. Nu ezitaţi să alegeţi crema potrivită pentru dvs şi cu siguranţă veţi fi plăcut surprinsă şi mulţumită de rezultatele obţinute. În plus, pentru un rezultat cât mai bun şi de lungă durată, nu uitaţi să duceţi un mod de viaţă sănătos şi să faceţi cât mai multă mişcare (minim 30 de minute pe zi).

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.