Antena Meniu Search
x

Fiecare pacient infectat cu coronavirus va fi internat 48 de ore în spital, anunţă ministrul Sănătăţii (Video)

Pacienţii asimptomatici vor fi internaţi în spital 48 de ore şi apoi vor primi decizia de izolare de până la 14 zile. Pentru pacienţii simptomatici, în funcţie de simptomatologie vor urma internarea în spital până la ameliorare, cu condiţia că dacă dispar simptomele, să meargă în izolare 14 zile.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 14.07.2020, 21:06

Ministrul Sănătăţii a anunţat că orice pacient infectat cu coronavirus va fi internat pentru 48 de ore - Observator
  • Toţi pacienţii infectaţi vor fi internaţi 48 de ore, pentru evaluare
  • Pacienţii simptomatici vor fi trataţi în spital

Ministrul Sănătăţii a confirmat că sunt şi sancţiuni pentru persoanele care nu respectă regulile.

"A rămas să se discute şi sancţiunile, ele sunt specificate în legea 55, avem şi un Cod Penal, dar eu sper ca odată cu reglementarea unor aspecte care ţin de carantină, de izolare, de internare în spital, simptomatologie să putem ajunge la un numitor comun", a precizat Nelu Tătaru.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Medicii vor fi detaşaţi la alte spitale

În privinţa detaşării mediciilor se va începe gradual, de la detaşare voluntară şi acolo unde nu se găsesc cadre medicale care să meargă vom face şi detaşări nevoluntare. Toate detaşările vor beneficia de acele indemnizaţii de detaşare, pentru asigurarea cazării şi diurnei, a precizat ministrul Tătaru.

Asimptomaticii vor avea o evaluare de 48 de ore, în spital

Fiecare pacient infectat cu coronavirus, simptomatic sau asimptomatic, va beneficia de o evaluare în primele 48 de ore în spital.

"Fiecare pacient va face evaluare clinică, biologică, paraclinică, radiologică şi medicul curant va avea şi posibilitatea să-şi susţină acel diagnostic pe care îl pune la un moment dat. După 48 de ore, pacienţii asimptomatici pot merge la domiciliu cu izolare până la 14 zile, dacă mă refer la covid, specific că această lege nu este doar pentru covid. Pentru cei simptomatici, în funcţie de simptomatologie se va decide prelungirea internării până la vindecare sau până la a deveni asimptomatic. Deci, dacă vine acel rezultat pozitiv, veţi fi internat pentru 48 de ore şi vi se va face o evaluare. Cei care şi-au făcut testul trebuie să stea în izolare până primesc rezultatul. Acel laborator anunţă DSP-ul despre rezultat. Atunci, se va urma cursul anchetei epidemiologice. DSP-ul va fi şi cel care va emite actul administrativ care stabileşte dacă se impune internarea sau nu", a precizat ministrul Nelu Tătaru.

Declaraţiile ministrului Tătaru au avut loc după discuţii care au durat aproape şase ore, în jurul legii care reglementează izolarea şi carantinarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Fiecare pacient infectat cu coronavirus va fi internat 48 de ore în spital, anunţă ministrul Sănătăţii (Video)