Antena Meniu Search
x

Perna pentru gravide si alaptare – cum o alegi? (P)

Somnul este unul dintre cele mai importante aspecte ale vietii noastre. Cand esti insarcinata, mai ales in ultimele luni de sarcina, somnul este din ce in ce mai dificil, fiindu-ti greu sa iti gasesti o pozitie de somn confortabila, care sa iti permita sa te odihnesti. Tocmai de aceea, specialistii s-au gandit sa creeze o perna destinata gravidelor, care sa le faca sa se simta confortabil in pozitia de somn aleasa si care, dupa nastere, poate fi folosita ca suport pentru bebelus in timpul alaptarii. Afla mai multe informatii despre aceasta perna multifunctionala in randurile de mai jos.

de Redactia Observator

la 26.02.2021, 16:19

Perna pentru gravide si alaptare – cum o alegi?
Perna pentru gravide si alaptare – cum o alegi?

Ce rol are perna pentru gravide si alaptare?

Pe masura ce sarcina avanseaza si burtica isi mareste dimensiunile din ce in ce mai mult, odihna este un lucru greu de obtinut, in conditiile in care viitoarea mama nu poate gasi o pozitie confortabila de somn. Pe langa acest aspect, volumul mare de sange, respiratia ingreunata, arsurile la stomac si durerile de spate si de picioare vor influenta si acestea somnul unei femei insarcinate.

Perna de alaptare este un articol menit sa rezolve aceasta problema si sa asigure o pozitie placuta in timpul somnului si sa ajute gravida sa stea confortabil chiar si atunci cand nu doarme, ci doar se relaxeaza citind o carte sau vizionand un film. Aceasta perna va avea in vedere reducerea considerabila a numarului de treziri din timpul noptii cauzate fie de dureri, fie de disconfort. Senzatia pe care o resimt gravidele este aceea de apasare a burtii pe organele interioare sau aceea de a se revarsa greutatea intr-o parte, atunci cand gravida doarme pe laterala, fapt ce genereaza neplacere si durere. Este recomandat sa se evite dormitul pe spate sau pe burta in aceasta perioada, pentru ca acestea dauneaza fatului si dezvoltarii acestuia, dar si mamicii. In acest sens, pernele pentru gravide sunt concepute pentru a oferi sustinere totala corpului unei femei insarcinate, fiind versatila si avand beneficii pe care o perna obisnuita nu le poate oferi. Printre acestea se numara reducerea durerilor de spate, a umflaturilor de picioare precum si sporirea confortului in timpul odihnei.

Care sunt aspectele de care sa tii cont cand alegi o perna pentru gravide?

1. Multifunctionalitatea. Poti alege o perna multifunctionala, care sa te ajute in timpul sarcinii pentru asigurarea unei pozitii relaxante de odihna, cat si pentru a sprijini bebelusul cand este alaptat sau cand doarme.

2. Capacitatea de sustinere. In functie de modificarile pe care le sufera corpul in timpul sarcinii, vei avea nevoie de o sustinere diferita in al doilea trimestru fata de cel de-al treilea trimestru. De aceea, vei avea nevoie de o perna gravide cat mai versatila, care sa ofere sustinere mai multor zone ale corpului, eventual simultan tuturor acestora. Pe de alta parte, perna trebuie sa asigure o pozitie sanatoasa bebelusului atunci cand acesta este asezat pe perna si alaptat.

3. Materialul din care este confectionata. Acesta trebuie sa fie hipoalergenic, de preferat din bumbac pentru a lasa pielea sa respire si sa fie placut la atingere. Este indicat ca aceasta sa mentina pielea uscata si sa absoarba orice urma de umezeala sau transpiratie.

4. Fermitatea. De asemenea, e important sa aiba un continut/o umplutura care sa permita manevrarea pernei cu usurinta, sa lase aerul sa circule liber, sa nu tina umezeala, dar sa aiba rezistenta crescuta la presiune si sa se reconfigureze usor, in functie de preferinte. Perna nu trebuie sa fie rigida si este necesar sa se poata mula pe formele corpului, asigurand sustinerea de care acesta are nevoie. In acest sens, sunt potrivite pernele care au in interior perle din polistiren si fulgi de spuma poliuretanica, pentru a se modela cu usurinta la utilizare.

5. Zgomotul. Desi este un aspect ce tine de toleranta fiecarei persoane in parte, este bine ca folosirea pernei sa fie cat mai silentioasa, astfel incat sunetul pe care perna il produce cand este manevrata sa fie cat mai redus.

6. Modul de curatare. Este indicat ca perna sa aiba o husa textila si detasabila, care sa poata fi curatata ori de cate ori este nevoie. Avand in vedere ca va fi folosita pe toata perioada sarcinii precum si dupa nasterea bebelusului, pernei trebuie sa ii fie asigurata o igiena adecvata.

Acum ca te poti ghida in functie de recomandarile noastre pentru a alege una dintre cele mai bune perne pentru gravide si pentru alaptare, Catena Pas cu Pas iti sta la dispozitie cu perna gravida care intruneste toate aceste conditii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Perna pentru gravide si alaptare – cum o alegi? (P)