Antena Meniu Search
x

Video Peste 60% dintre persoanele vaccinate au dezvoltat imunitate la Covid pentru cel puțin 8 luni. Concluziile unui studiu realizat la Timișoara

Peste 60 la sută dintre persoanele vaccinate au dezvoltat imunitate împotriva Covid – 19 pentru următoarele cel puțin 8 luni. Este concluzia unui studiu realizat în premieră în România la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara. Pentru ca anticorpii împotriva virusului Sars-Cov 2 să atingă punctul maxim trebuie să treacă 3 săptămâni de la administrarea primei doze de ser anti-COVID. Pentru a dobândi imunitatea, rapelul trebuie să fie şi el făcut.

de Redactia Observator

la 16.02.2021, 16:51

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Săptămâna trecută toți angajații Spitalului Victor Babeș din Timișoara s-au prezentat la laboratorul de analize pentru recoltarea de sânge, ca să se determine nivelul anticorpilor, obținuți după vaccinare. Concluziile studiului sunt optimiste: serul oferă protecție ridicată. 

Virgil Musta, medic, Spitalul "V. Babeș" Timișoara: Mai mult de 60 % au peste 400 care este nivelul maxim de detecție al acestui aparat, iar ceilalți au niveluri intre 200 si 400, ceea ce, de asemenea, considerăm că este un nivel de protecție.

O singură persoană nu a dezvoltat anticorpi în urma imunizării cu serul de la Pfizer, însă în acest caz există o explicație. 

Virgil Musta, medic, Spitalul "V. Babeș" Timișoara: Se știe că sunt persoane care nu sintetizează anumite proteine în genetic și probabil că face parte din această categorie.

Medicii susțin că, pentru moment, vaccinarea e cea mai bună soluție, pentru că oferă o imunitate ridicată pentru cel puțin 8 luni. 

Voichița Lăzureanu, coordonator ATI, Spitalul "V. Babeș" Timișoara: Altă cale deocamdată nu avem, decât vaccinarea și, în general, la toate bolile infecțioase s-a constatat că odată cu apariția vaccinului a scăzut și rata de îmbolnăvire și mai ales rata de mortalitate.

Ibrahim Aboud, medic rezident, Spitalul "Victor Babeș" Timișoara: Am efectuat dozare de anticorpi, rezultatul fiind unul pozitiv și unul foarte bun, motiv pentru care sunt foarte mulțumit și încrezător în ceea ce urmează. 

Pentru imunizarea celor peste 200 de oameni din personalul medical şi auxiliar de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara s-a folosit exclusiv serul de la Pfizer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Peste 60% dintre persoanele vaccinate au dezvoltat imunitate la Covid pentru cel puțin 8 luni. Concluziile unui studiu realizat la Timișoara