Cum preparăm carnea la grătar pentru a evita substanţele toxice
Nutriţioniştii spun că nu e cea mai bună idee din lume să faci grătar, iar doctorii îi susţin. Prepararea cărnii la temperaturi atât de înalte ne poate îmbolnăvi foarte rău. Din fericire, există variante prin care carnea poate fi pregătită fără să mai apară substanţe toxice.
- Primarul cu castel în Franţa, chemat la DNA. De ce este acuzat Vlad Oprea de la Sinaia. DETALII la Observator 12:00, la Antena 1
- Crin Antonescu îl numeşte pe Călin Georgescu "o fantomă": "E ca un drog ieftin, dar eficient şi distrugător"
Nutriţioniştii spun că nu e cea mai bună idee din lume să faci grătar, iar doctorii îi susţin. Prepararea cărnii la temperaturi atât de înalte ne poate îmbolnăvi foarte rău. Din fericire, există variante prin care carnea poate fi pregătită fără să mai apară substanţe toxice.
La pădure, terasă sau restaurant, grătarul rămâne mâncarea preferată a românilor.
Însă puţini sunt cei care ştiu secretele unui grătar nu doar gustos, ci şi sănătos.
În primul rând, carnea ar trebui ţinută în baiţ şi pregătită cu o zi înainte de a fi pusă pe grătar.
- Secretul din spatele alergiei la veninul de albine. Ce au descoperit cercetătorii din Australia
- Pericolul pentru sănătate ascuns în preţurile mici. Semnalele de alarmă trase de specialişti în privinţa...
- Vârful sezonului gripal se apropie. Previziunile medicilor pentru următoarele 4 săptămâni
- Cât costă asigurarea de sănătate pe lună în 2025
- Ce primeşti dacă donezi sânge în 2025
Apoi, grătarul trebuie să fie foarte bine încins şi foarte bine curăţat.
Trebuie curăţat cu peria înainte şi trebuie apăsat foarte tare. După care trebuie dat cu o cârpă curată pe care să se apese, de asemenea, foarte bine.
Curăţarea riguroasă a grătarului înainte de fiecare utilizare ar fi secretul unui preparat care nu ne îmbolnăveşte.
Deşi uneori exact carnea rumenită face mai tare cu ochiul, medicii spun că acele porţiuni ar fi mai bine să ajungă la gunoi.
O altă metodă de a ne asigura că mâncăm un grătar sănătos ar fi o preparare mai îndelungată a cărnii.
Însă, oricât de gustoasă ni se pare carnea la grătar, specialiştii susţin că ar fi ideal să o înlocuim cu cea preparată la cuptor sau fiartă.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰