Antena Meniu Search
x

Cum preparăm carnea la grătar pentru a evita substanţele toxice

Nutriţioniştii spun că nu e cea mai bună idee din lume să faci grătar, iar doctorii îi susţin. Prepararea cărnii la temperaturi atât de înalte ne poate îmbolnăvi foarte rău. Din fericire, există variante prin care carnea poate fi pregătită fără să mai apară substanţe toxice.

de Redactia Observator

la 01.04.2019, 18:22

Vezi și

Nutriţioniştii spun că nu e cea mai bună idee din lume să faci grătar, iar doctorii îi susţin. Prepararea cărnii la temperaturi atât de înalte ne poate îmbolnăvi foarte rău. Din fericire, există variante prin care carnea poate fi pregătită fără să mai apară substanţe toxice.

La pădure, terasă sau restaurant, grătarul rămâne mâncarea preferată a românilor.

Însă puţini sunt cei care ştiu secretele unui grătar nu doar gustos, ci şi sănătos.

În primul rând, carnea ar trebui ţinută în baiţ şi pregătită cu o zi înainte de a fi pusă pe grătar.

Apoi, grătarul trebuie să fie foarte bine încins şi foarte bine curăţat.

Trebuie curăţat cu peria înainte şi trebuie apăsat foarte tare. După care trebuie dat cu o cârpă curată pe care să se apese, de asemenea, foarte bine.

Curăţarea riguroasă a grătarului înainte de fiecare utilizare ar fi secretul unui preparat care nu ne îmbolnăveşte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deşi uneori exact carnea rumenită face mai tare cu ochiul, medicii spun că acele porţiuni ar fi mai bine să ajungă la gunoi.

O altă metodă de a ne asigura că mâncăm un grătar sănătos ar fi o preparare mai îndelungată a cărnii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Însă, oricât de gustoasă ni se pare carnea la grătar, specialiştii susţin că ar fi ideal să o înlocuim cu cea preparată la cuptor sau fiartă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Cum preparăm carnea la grătar pentru a evita substanţele toxice