Antena Meniu Search
x

Începe primăvara cu sănătate: iată ce poți face ca să arăți și să te simți mai bine

Vremea e tot mai plăcută și mai prielnică pentru activitățile în aer liber, iar legumele de sezon îți fac cu ochiul în piețe. Trebuie să recunoști, debutul primăverii e momentul perfect pentru a începe să lucrezi la „beach body”.

de Redactia Observator

la 08.03.2019, 16:57

Obiceiuri pentru un stil de viață sănătos
Obiceiuri sănătoase de sezon - Shutterstock

Vremea e tot mai plăcută și mai prielnică pentru activitățile în aer liber, iar legumele de sezon îți fac cu ochiul în piețe. Trebuie să recunoști, debutul primăverii e momentul perfect pentru a începe să lucrezi la „beach body”.

Dacă nu știi de unde să începi și cum să îți îmbunătățești stilul de viață, îți vom da câteva idei pe care să le pui în practică fără eforturi și chiar cu plăcere, astfel încât să nu simți că faci sacrificii și compromisuri:

Începe-ți ziua cu un mic dejun bogat în fibre

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, așa că ideal ar fi să nu sari peste el. Dimineața este, de asemenea, momentul ideal ca să măncânci fructe; acestea conțin zaharuri, așa că, dacă se numără pe lista alimentelor tale preferate, ar fi mai bine să le consumi în prima parte a zilei.

Fructele nu sunt doar delicioase și bogate în vitamine, ci și recomandate pentru reglarea digestiei, datorită conținutului bogat în fibre. Consumate ca atare sau sub formă de smoothie, îți vor da energie pentru ca primele ore ale zilei să fie productive. Le poți asocia cu alte alimente de sezon, cum ar fi frunzele de spanac, dar și cu iaurt sau brânză slabă de vaci, dacă preferi un mic dejun mai sățios, care să conțină și proteine. O idee la fel de bună este să le asociezi cu cereale și să crești astfel cantitatea de fibre, atât de benefice digestiei.

Încearcă să petreci cât mai mult timp afară

Aerul curat din parcuri și păduri nu doar că îți va da o stare de bine, dar te va stimula și să faci mai multă mișcare. Mersul pe jos sau deplasarea cu bicicleta devin tot mai populare în acest sezon, cu atât mai mult cu cât sunt mai rapide și mai plăcute decât orele petrecute în mașină, în traficul orelor de vârf.

Petrecerea timpului în aer liber te ajută, de asemenea, să reduci nivelul hormonilor de stres. Acest lucru te va ajuta și în cazul în care obișnuiești să mănânci compulsiv atunci când ești stresat. În plus, priveliștea este mereu mai plăcută afară, așa că, dacă ai posibilitatea, lucrează în aer liber de câte ori poți, chiar și de la terasa preferată din oraș.

Implică-te în activități recreative și distractive

Sănătatea fizică și cea emoțională merg mână-n mână, așa că trebuie să faci tot posibilul să simți bine și să te distrezi în timpul liber. E momentul perfect să îți petreci o zi din weekend într-un parc de aventură, să faci hiking, să vizitezi un parc de distracții sau să petreci o seară alături de prieteni.

Dacă simți nevoia să stai puțin fără companie, te poți axa pe activități individuale care îți fac plăcere, cum ar fi lectura, joggingul sau creația - indiferent dacă vorbim despre scris, pictat, modelat sau construit.

Gătește cu alimente de sezon

Indiferent dacă preferi preparatele tradiționale sau bucătăria internațională, dacă ai un regim alimentar strict sau doar reguli orientative cum ar fi consumarea unei cine ușoare, nu poți să nu profiți de prospețimea și savoarea alimentelor de sezon.

Ghioceii nu sunt singurii vestitori ai primăverii. Spanacul, leurda, ceapa și usturoiul verde sau ridichile sunt doar câteva dintre alimentele care îți pot face masa mai bună și sănătatea de fier în acest sezon. Include-le în smoothies, salate și mâncăruri gătite și bucură-te de gustul lor proaspăt și de beneficiile pe care le au asupra organismului tău.

Primăvara este un moment perfect pentru a-ți schimba obiceiurile și pentru a adopta rutine noi, mai sănătoase. Profită de temperaturile prietenoase și de roadele de sezon ale pământului și corpul tău îți va fi recunoscător.

Sursă foto: Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Începe primăvara cu sănătate: iată ce poți face ca să arăți și să te simți mai bine