Antena Meniu Search
x

Risipa de mâncare, obiceiul la care românii nu renunță de sărbători

Tone de mâncare pregătită pentru Crăciun ajung la gunoi. După care urmează runda a doua de cumpărături, cele pentru Revelion. Finalul este cel pe care îl intuiţi. Alte tone de mâncare ajung la coş. Psihologii au şi o explicaţie pentru acest cerc vicios din care românii par să nu mai iasă.

de Redactia Observator

la 30.12.2019, 18:00

Vezi și

An de an, românii se plâng că nu au destui bani de sărbători, cu toate acestea - când intră în hypermarketuri - ajung să-şi umple cu vârf coşurile, de parcă ar hrăni o întreagă unitate militară şi nu o familie cu câţiva membri! Consecinţa este cea cunoscută. Tone de mâncare pregătită pentru Crăciun ajung la gunoi. După care urmează runda a doua de cumpărături, cele pentru Revelion. Finalul este cel pe care îl intuiţi. Alte tone de mâncare ajung la coş. Psihologii au şi o explicaţie pentru acest cerc vicios din care românii par să nu mai iasă.

Un obicei care se repetă an de an. De alftel, studiile arată că o familie cumpără, de sărbători, de patru ori mai multă mâncare decât necesar. Iar excesul ajunge la gunoi. Ca să vă faceţi o idee, noi, românii, aruncăm o cantitate de alimente suficientă cât să fie umplute peste 127 de mii de camioane.

Psihologii au găsit şi explicaţii pentru apetenţa românilor spre consum şi, de acolo-ncolo, spre risipă alimentară.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Drept dovadă, românii au luat din nou cu asalt supermarketurile. Iar primele raioane care s-au golit au fost cele de carne şi peşte.

Estimările arată ca un român aruncă aproape 170 de kilograme pe an. De altfel, ţara noastră se situează pe primele locuri la nivel european în ceea ce privește risipa alimentară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Risipa de mâncare, obiceiul la care românii nu renunță de sărbători