Antena Meniu Search
x

România este pe locul 2 în Europa și pe 7 în lume în topul vaccinărilor împotriva COVID-19, cu ambele doze

România este pe locul 7 în lume în topul persoanelor vaccinate împotriva SARS-CoV-2 cu ambele doze, a anunțat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV)

De Daniel Murărescu la 26.02.2021, 17:13
campania de vaccinare în România
Personal medical poate fi văzut în Centrul de Vaccinare Romexpo din București, în prima zi a campaniei de imunizare la infectarea cu COVID-19 dedicată angajaților din sistemul educațional, miercuri, 24 februarie 2021. - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Doar în cursul ultimelor 24 de ore au fost vaccinare aproximativ 20.000 de persoane, în România

La nivel european, România ocupă locul 6 ca total doze administrate, locul 6 ca doze administrate raportat la 100 de persoane, locul 2 - persoane vaccinate cu ambele doze, locul 6 din punct de vedere al mediei dozelor administrate zilnic: 29.526 doze.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie.

Mai mult de 225 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 100 de ţări, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, fiind utilizate 6.07 milioane de doze pe zi la nivel global.

Bilanțul vaccinării în România

872.361 de persoane au fost vaccinate până acum anti-Covid în România, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

La început, în ţara noastră a fost folosit serul celor de la Pfizer-BioNTech, vaccinul Moderna fiind administrat începând cu data de 4 februarie. Pe 15 februarie au fost administrate primele doze din vaccinul AstraZeneca.

Mai mult, de sâmbătă se reia vaccinarea cu serul produs de Pfizer-BioNTech, iar în următoarele 20 de zile se vor putea imuniza încă 156.000 de persoane. Din 1 martie se vor deschide 130 de cabinete noi de vaccinare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » România este pe locul 2 în Europa și pe 7 în lume în topul vaccinărilor împotriva COVID-19, cu ambele doze