Antena Meniu Search
x

Video Șase oameni, printre care un bebeluș, au murit de gripă în ultima săptămână. Spitale restricţionează programul de vizite: "Dați-mi drumul să mă duc la mama"

Care este printre primele efecte ale schimbărilor bruşte de vreme, pe lângă faptul că ne e frig? Răcim. Facem viroze, ne îmbolnăvim de gripă. În acest moment autorităţile medicale estimează că am ajuns la 100 de mii de bolnavi. Încă şase oameni au murit în ultimele 7 zile, inclusiv un bebeluş. Sute de oameni s-au contaminat în acest interval. Unele spitale au restricţionat deja programul de vizite. Şi mai toate sunt pline de pacienţi. Şi nu avem previziuni prea bune nici pentru perioada următoare. Medicii se tem că sezonul gripal s-ar putea prelungi până aproape de Paşte. 

de Redactia Observator

la 19.01.2024, 13:36

Vezi și

Spitalul judeţean Buzău, unul dintre cele mai mari din ţară, a restricţionat, de astăzi, programul de vizite din cauza exploziei de îmbolnăviri. De altfel, spitalele sunt pline de pacienţi în toată ţara. Peste 30.000 de infecţii respiratorii au fost diagnosticate în ultimele şapte zile, iar cazurile de gripa se apropie de 5.000 în acest sezon. intra harta Cei mai mulţi bolnavi sunt la Constanţa, Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Peste 30.000 de infecţii respiratorii au fost diagnosticate în ultimele şapte zile

Femeie: Măcar sa îi ducem tratamentul, e invalidă! Dați-mi drumul să mă duc la mama ca îi face operație!

Adrian Marinescu, medic infestionist: Gripa nu e o simplă viroză, înseamnă internari, înseamnă evoluție către terapie intensivă, poate și deces. 20% dintre pacienți au nevoie să fie internați. Să mai dureze gripa, infecțiile respiatorii, inclusiv luna martie poate și aprilie.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Virusul se transmite prin aer, dar contaminarea se face și de la om la om, mai ales în spațiile închise, prin contact direct sau prin atingerea suprafețelor contaminate.  Persoana infectată este contagioasă cu 2 zile înainte de apariția primelor simptome și înca 5 zile după debutul bolii. Deci în trei zile, omul de langa mine ar putea simți și el primele simptome de gripă.

Îmbolnăvirile s-au consemnat şi în cataloagele de la şcoală, nu doar în fişele de internare de la spital. După prima săptămână de cursuri, tot mai mulţi copii au fost diagnosticaţi cu afecţiuni respiratorii.

Copil cu mască: Mama mi-a pus-o că, dacă strănută un copil, să mi-o pun, adică să nu iau boala de la el. Şi când tuşeşte sau când strănută cineva. Am avut gripa. Simţeam că mi-era rău şi am vomitat de opt ori.

Directoare școală: Îl trimitem la cabinetul medical, este consultat, în cazul în care se constată că trebuie să plece acasă, în perioada în care rămâne până la venirea părintelui într un cabinet în care funcționează izolatorul. Cred că toată săptămâna au fost vreo şapte. Doi cu gripa A și trei cu viroze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Șase oameni, printre care un bebeluș, au murit de gripă în ultima săptămână. Spitale restricţionează programul de vizite: "Dați-mi drumul să mă duc la mama"