7 sfaturi eficiente pentru un stil de viaţă sănătos
Cu toţii ne dorim un stil de viaţă sănătos, dar nu ştim întotdeauna de la ce să pornim. Pentru că o sănătate bună nu cuprinde doar un regim alimentar şi activitate fizică regulată, este nevoie să pui accentul şi pe o atitudine pozitivă, însoţită de multă odihnă.
![](https://img.observatornews.ro/0/2019/4/3/289398/155429688320789fb8.webp?w=430&f=2&v=2)
Cu toţii ne dorim un stil de viaţă sănătos, dar nu ştim întotdeauna de la ce să pornim. Pentru că o sănătate bună nu cuprinde doar un regim alimentar şi activitate fizică regulată, este nevoie să pui accentul şi pe o atitudine pozitivă, însoţită de multă odihnă.
Toţi aceşti factori se vor îmbina armonios şi te vor ajuta să beneficiezi de un stil de viaţă sănătos şi de o bună imagine de sine. Află care sunt cele mai importante sfaturi, pe care trebuie să le iei în considerare dacă îţi doreşti un stil de viaţă echilbrat!
Top 7 sfaturi utile pentru un stil de viaţă sănătos
Din nefericire, România ocupă un loc fruntaş în ceea ce priveşte sedentarismul, la nivel european. Astfel, o mare parte din români nu se implică niciodată în activităţi fizice şi nu acordă prea multă grijă nici alimentaţiei. Acest fapt îngrijorător favorizează apariţia bolilor cardiovasculare, a diabetului şi obezităţii. Pentru a evita amploarea acestui fenomen, sunt numeroase aspecte de care poţi ţine cont, pentru un stil de viaţă sănătos şi echilibrat:
-
Alimentaţia corectă. Principalul factor care determină o sănătate optimă este alimentaţia sănătoasă. O dietă echilibrată nu numai că te va ajuta să menţii o greutate optimă, dar va preveni şi apariţia unor boli grave. În consecinţă, încearcă să reduci consumul de grăsimi şi să le înlocuieşti cu multe fructe şi legume. Chiar dacă te confrunţi cu lipsa timpului şi ai un program încărcat, nu uita de mesele principale şi de gustările sănătoase şi săţioase. La micul dejun, poţi opta pentru alimente ca avocado, ouă fierte sau budincă de chia cu fructe. Supele, carnea slabă şi salata nu trebuie să îţi lipsească din meniul zilnic, datorită nutrienţilor şi vitaminelor pe care le conţin. Totodată, evită consumul de zahăr în exces şi nu uita de apă, pentru a lupta împotriva deshidratării.
-
Consumul de suplimente bio. Suplimentele alimentare au un rol foarte important în menţinerea unei sănătăţi optime şi a unui stil de viaţă echilibrat. Acestea asigură asimilarea vitaminelor care nu pot fi obţinute din hrană şi previn apariţia unor boli precum artrita sau colesterolul. Poţi găsi o serie de suplimente bio la Prăvălia Naturistă, cu ajutorul cărora te vei bucura de o sănătate perfectă. Suplimentele alimentare bio contribuie la sporirea tonusului şi vitalităţii, combătând oboseala şi sunt adevărate energizante naturale. Totodată, dacă alegi să consumi suplimente bio, poţi pierde în greutate, alături de un regim alimentar sănătos.
-
Odihna. Somnul este esenţial atunci când vrei să ai o stare fizică şi psihică bună. Având în vedere recomandările specialiştilor, trebuie să dormi cel puţin 7-8 ore pe noapte, pentru a te bucura de un somn odihnitor. Înainte de somn, evită consumul de băuturi energizante, care duc la creşterea adrenalinei. Astfel, sucurile acidulate, cafeaua, ceaiul negru sau ciocolata nu ar trebui să se regăsească în rutina ta de seară.
-
Stilul de viaţă activ. Fiindcă sedentarismul trebuie evitat, adoptă un stil de viaţă activ, care implică mult sport. Dacă nu îţi face plăcere să mergi la sala de fitness, mergi pe jos zilnic, cel puţin 30 de minute. Pentru persoanele mai energice, dansul, aerobicul sau sporturile de echipă sunt variante utile, deoarece oferă un tonus mai bun şi cresc rezistenţa la efort. Te poţi bucura de exerciţii simple şi în casă: orice formă de mişcare fizică te va ajuta să te simţi bine şi să arăţi bine.
-
Analizele periodice. Pentru un stil de viaţă sănătos, se impune şi un control regulat la medic. Chiar dacă simţi că ai o stare generală bună, de cel puţin două ori pe an mergi la medic pentru a efectua o serie de analize. Acestea sunt recomandate pentru prevenţia şi diagnosticarea bolilor, dar şi pentru simpla monitorizare a stării de sănătate. Parametrii de care trebuie să ţii cont sunt tensiunea arterială, glicemia şi colesterolul, precum şi analizele şi testele dermatologice.
-
Gândirea pozitivă. Dacă am pus accent pe sănătatea corpului, nu uita şi de importanţa unui psihic sănătos! Pentru a nu te confrunta cu episoade de anxietate sau depresie, încearcă să gândeşti pozitiv, indiferent de situaţie. Orice problemă are rezolvare, motiv pentru care trebuie să fii cât mai optimistă! Nu uita de nici de tehnica Yoga, care te poate ajuta să regăseşti echilibrul şi starea de linişte, în momentele stresante de zi cu zi.
Ia în calcul sfaturile noastre, pentru a te bucura de un stil de viaţă sănătos şi echilibrat! Adoptă o dietă alimentară corectă, alături de suplimente nutritive bio şi nu uita de mişcare şi odihnă! Toate acestea contribuie la o sănătate de fier şi la păstrarea calităţii vieţii pe termen lung.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰