Simptomele de coronavirus. Cum se manifestă boala Covid-19
Noul coronavirus, ce a ucis aproximativ 2.700 de persoane și a infectat peste 80.000 în ultimele luni, are anumite simptome în comun cu răceala sau gripa. Din acest motiv, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a precizat că diagnosticul se realizează doar pe baza testelor speciale de laborator.
- Infecția cu Covid-19 are anumite simptome în comun cu răceala sau gripa
- Diagnosticul se pune doar după testele speciale de laborator
Noul coronavirus, ce a ucis aproximativ 2.700 de persoane și a infectat peste 80.000 în ultimele luni, are anumite simptome în comun cu răceala sau gripa. Din acest motiv, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a precizat că diagnosticul se stabilește doar pe baza testelor speciale de laborator.
În cazurile confirmate de infecție cu coronavirus, medicii au identificat atât simptome ușoare, precum și manifestări severe.
Febra, tusea, secrețiile nazale, oboseala și dificultățile de respirație sunt principalele simptome ale îmbolnăvirii cu coronavirus. De asemenea, unii pacienți strănută și au dureri în gât, însă acestea nu sunt printre principalele manifestări ale infecției cu Covid-19.
![Simptomele de coronavirus](https://img.digitalag.ro/?u=https%3A%2F%2Fobservator.tv%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2020%2F2%2F26%2F345195%2F1582733451c9b3316f.jpeg&w=800)
- Cercetătorii au descoperit ce tip de pastile contraceptive prezintă cel mai mare risc de infarct sau AVC
- Sistemul medical care emite reţete compensate şi gratuite este nefuncţional. Timpi mari de aşteptare în cabinete...
- Tratament revoluţionar împotriva cancerului. Oamenii de ştiinţă au descoperit o terapie care atacă tumorile
- O boală tot mai frecventă în rândul copiilor, cauza a 30-50% dintre vizitele la medic. Stresul o agravează
- Cât de sănătoase sunt sucurile naturale? Un nou studiu are concluzii şocante: efectele, resimţite după 3 zile
Perioada de incubație, dintre momentul infecției și apariția primelor simptome, poate dura până la 14 zile, media fiind de 5-6 zile.
Printre cele mai periculoase complicații cauzate de Covid-19 se numără pneumonia, sindromul respirator acut sever, șocul septic sau chiar moartea. DSU anunță că persoanele vârstnice și cele cu afecțiuni preexistente par a fi mai expuse riscului de a dezvolta boli severe.
Ce trebuie să faci pentru a evita infecția cu coronavirus
Ministerul Sănătății a emis un ghid de reguli ce trebuie urmate pentru a preveni infectarea cu coronavirus și a opri răspândirea Covid-19.
![Ghid de reguli](https://img.digitalag.ro/?u=https%3A%2F%2Fobservator.tv%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2020%2F2%2F26%2F345195%2F158273335057db5a61.jpeg&w=800)
Specialiștii din cadrul Ministerului au subliniat importanța spălării și a dezinfectării mâinilor, concomitent cu evitarea atingerii ochilor, a nasului și a gurii.
Medicamentele antivirale și antibioticele nu trebuie folosite decât la recomandarea unui medic, atunci când se constată o infecție bacteriană. Coronavirusul nu poate fi tratat cu antibiotice, a explicat Ministerul Sănătății.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰