Ţări în care tulpina Delta a noului coronavirus a devenit dominantă. Când este aşteptat acest moment în România
Într-un moment în care pandemia de coronavirus părea să fie pe final, noua tulpină Delta provoacă număr record de infectări, dar şi multă îngrijorare la nivel mondial.
- Tulpina Delta a noului coronavirus ar fi fost descoperită prima dată în India.
Tulpina Delta de Covid-19 este supranumită şi tulpina indiană pentru că ar fi fost descoperită pentru prima dată în India, ţară în care noul coronavirus a făcut ravagii în ultima perioadă, ajungându-se la aproape 31 de milioane de infectări şi peste 400.000 de decese.
Tulpina Delta de Covid-19 a dus la o creştere alarmantă a numărului de infectări în India din cauza faptului că este mult mai contagioasă, dar şi pentru că dinamica ţării face în aşa fel încât în multe zone rata de vaccinare să tindă mai degrabă către 0.
Tulpina Delta a noului coronavirus, dominantă în ţările care au legături cu India
Tulpina Delta a noului coronavirus a devenit dominantă în special în ţările care au legături strânse cu India. Vorbim aici despre ţări din zona Commonwealth, precum Australia şi Marea Britanie, dar şi despre ţări care au multe legături indirecte cu India, precum Brazilia, sau ţări mai slab dezvoltate unde, de asemenea, rata de vaccinare împotriva coronavirusului este mică.
- Varianta Delta ar putea deveni dominantă în Franța, "probabil în acest weekend", avertizează ministrul francez...
- Iohannis, despre creșterea cazurilor cu varianta Delta: Nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar...
- Cine sunt victimele răpuse de noua variantă Delta, în România. Unul dintre bărbaţi avea 35 de ani
Specialiştii trag un semnal de alarmă în legătură cu tulpina Delta a noului coronavirus şi spun că această tulpina poate sta la baza valului patru al pandemiei de coronavirus care ar urma să lovească în toamna acestui an. Asta însă şi pentru că rata de vaccinare împotriva Covid-19 este una încă mică la nivel global, iar testele efectuate au arătat că anticorpii dezvoltaţi în mod natural, prin trecere prin boală, nu asigură o imunitate deosebită şi vizavi de tulpina Delta a noului coronavirus.
În total, tulpina Delta ar fi fost descoperită până acum în peste 100 de ţări şi ar fi produs mari probleme în special în ţările unde sistemul de sănătate oricum era şubred.
Autorităţile din România, scenariu sumbru despre tulpina Delta a noului coronavirus
Autorităţile din România vorbesc despre un scenariu sumbru când vine vorba despre tulpina Delta a noului coronavirus. Asta în special pentru că viteza cu care se vaccinează românii împotriva noului coronavirus a scăzut dramatic din momentul în care au fost eliminate multe dintre restricţiile impuse în ultima perioadă.
Valeriu Gheorghiţă, şeful campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, a precizat că tulpina Delta a noului coronavirus este extrem de contagioasă, o persoană infectată cu tulpina respectivă putând să infecteze alte şase sau chiar şapte persoane într-o perioadă extrem de scurtă de timp. Iar mesajul transmis de Valeriu Gheorghiţă este cât se poate de ferm: "Fără a crește numărul de persoane vaccinate, va fi foarte greu să evităm mai târziu o creștere a numărului de cazuri".
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰