Universitatea Transilvania a donat Spitalului Judeţean Braşov un aparat care poate depista probele pozitive de coronavirus
Tot mai mulţi români sunt alături de medicii care încească să ne salveze vieţile. Un exemplu de solidaritate cu eroii în alb a dat şi conducerea Universităţii Transilvania, care a donat Spitalului Judeţean Braşov un aparat care poate depista probele pozitive de coronavirus.
Tot mai mulţi români sunt alături de medicii care încească să ne salveze vieţile. Un exemplu de solidaritate cu eroii în alb a dat şi conducerea Universităţii Transilvania, care a donat Spitalului Judeţean Braşov un aparat care poate depista probele pozitive de coronavirus. Şi studenţii au venit în ajutorul medicilor şi proiectează viziere la imprimantele 3D.
La Spitalul Judeţean din Braşov nu se pot face teste pentru depistarea Covid 19, cel puţin pentru moment. Asta pentru că unitatea medicală nu dispune de un aparat Real Time PCR, care să depisteze virusul.
Spitalul Judeţean a comandat un astfel de apart din Italia, însă deocamdată acesta se lasă aşteptat. Salvarea unităţii medicale vine însă de de la Universitatea Transilvania.
- Șapte persoane au murit în SUA, iar alte trei au rămas cu handicap, după tratamentul cu un medicament anti-Alzheimer
- Trend periculos pe TikTok: Copii de la vârste tot mai fragede folosesc creme anti-îmbătrânire şi cosmetice...
- România, pe primul loc în Europa la obezitate. Ce înseamnă această realitate și cum o putem schimba
- Din România, direct în biohacking-ul de top cu Dave Asprey: Senatul Științific al FDVDR lansează o provocare cu...
- Dieta "minune" care prelungeşte viaţa. Ce trebuie să mănânci ca să ajungi sănătos la 70 de ani
Ajutor primesc şi de la 15 studenţi s-au mobilizat şi realizează viziere de protecţie pentru medicii din Spitalul Judeţean. Vizierele sunt proiectate şi se realizează cu ajutorul imprimantelor 3D.
Aceasta este componenta principală a vizierei. Iar aceasta este partea de jos.
Primele 75 de viziere au ajuns chiar azi la spitalul judetean din Brasov, Stundetii universitatii Transilvania spun ca pot produce cate 40 de astfel de dispozitive pentru ca medicii brasoveni sa nu duca lipsa de echipament de protectie in aceasta perioada
Până acum la Spitalul Judeţean Braşov se afă un singur pacient cu coronavirus internat la Terapie Intensivă. Ceilalţi pacienţi diagnosticaţi cu COVID 19 au fost trimişi Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul de Pneumoftiziologie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰