Vaccinarea gratuită împotriva virusului HPV începe din 6 ianuarie
Începe vaccinarea gratuită împotriva virusului HPV. Din 6 ianuarie, părinţii care au comandat vaccinul pot merge la medicii de familie să îşi imunizeze copiii. 20.000 de doze au fost deja repartizate către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară.
Începe vaccinarea gratuită împotriva virusului HPV. Din 6 ianuarie, părinţii care au comandat vaccinul pot merge la medicii de familie să îşi imunizeze copiii. 20.000 de doze au fost deja repartizate către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, iar stocul poate fi mărit, spune Ministerul Sănătăţii. Virusul papiloma uman este responsabil de apariţia mai multor tipuri de cancer, în special cel de col uterin din cauza căruia mor anual mii de femei.
După 11 ani de la ultimul program de imunizare, statul român reia campania naţională de vaccinare împotriva virusului HPV. Primii vizaţi sunt copiii ai căror părinţi au cerut dozele între anii 2017 şi 2018. Astfel, 20 mii de vaccinuri au fost deja repartizate în ţară.
Fetele cu vârste între 11 şi 14 ani trebuie să facă două doze de vaccin la o distanţă între 5 şi 13 luni. În cazul celor de peste 15 ani, însă, sunt necesare 3 doze.
- Șapte persoane au murit în SUA, iar alte trei au rămas cu handicap, după tratamentul cu un medicament anti-Alzheimer
- Trend periculos pe TikTok: Copii de la vârste tot mai fragede folosesc creme anti-îmbătrânire şi cosmetice...
- România, pe primul loc în Europa la obezitate. Ce înseamnă această realitate și cum o putem schimba
- Din România, direct în biohacking-ul de top cu Dave Asprey: Senatul Științific al FDVDR lansează o provocare cu...
- Dieta "minune" care prelungeşte viaţa. Ce trebuie să mănânci ca să ajungi sănătos la 70 de ani
Ministerul Sănătăţii anunţă că poate suplimenta stocul de vaccinuri până la peste două milioane de doze. Dar până la imunizare, oamenii trebuie să conştientizeze pericolul acestui virus.
Virusul papiloma uman este responsabil pentru majoritatea cazurilor de cancer de col uterin. În România, incidenţa şi mortalitatea acestui cancer este cea mai mare din Uniunea Europeană. Anual, aproximativ 4.300 femei sunt diagnosticate cu această boală şi 2.000 pierd lupta cu ea.
În programul naţional de imunizare sunt prioritare adolescentele de până la 15 ani, dar şi adulţii se pot vaccina contra-cost. Medicii recomandă inclusiv vaccinarea băieţilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰