Antena Meniu Search
x

Parada 1 decembrie 2017 Alba Iulia. Orașul va găzdui una dintre cele mai spectaculoase parade militare de 1 Decembrie din ultimii ani

Parada de 1 decembrie de la Alba Iulia, de Ziua Națională a României, va fi una dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani.

Parada de 1 decembrie 2017, Ziua nationala a României, la Alba Iulia

Parada de 1 decembrie de la Alba Iulia, de Ziua Națională a României, va fi una dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani.

La parada de 1 decembrie 2017 vor participa în jur de 1500 de militari și 120 de mijloace tehnice, convoaie de transportoare blindate, tunuri, mașini de luptă și autospeciale, două detașamente hipo, MIG-uri Lancer și elicoptere.

Spre deosebire de anii trecuți, cei care vor veni la Alba Iulia de 1 Decembrie vor putea asista și la o paradă aeriană, municipiul urmând să fie survolat de 3 avioane MIG Lancer, 3 elicoptere și posibil și un elicopter SMURD, dacă vremea va permite decolarea de la Câmpia Turzii.

Pe acelaşi subiect

"Am avut o întâlnire cu toate oficialitățile locale având în vedere faptul că există posibilitatea ca de 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naționale, în Garnizoana Alba Iulia să se desfășoare o paradă militară atât cu forțe care se vor deplasa pe jos, cât și cu tehnică militară, din partea Ministerului Apărării Naționale, Ministerului de Interne. În urma aprobării pe care o vor da ministrul Apărării Naționale și șeful Statului Major, vor participa aproximativ 1.500 de militari, atât de la MApN, MAI cât și SRI, și aproximativ 120 de mijloace tehnice", a declarat, presei, comandantul Diviziei 4 Infanterie "Gemina" din Cluj Napoca, general de brigadă Virgil Ovidiu Pop.

Ca de fiecare dată, parada se va desfășura pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, iar în dispozitivul de defilare vor fi reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Român de Informaţii, Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” şi Poliţiei Locale.

Înainte de paradă, copiii, însoțiți de părinți, vor putea vizita tehnica militară, care va staționa pe Bulevardul Încoronării, de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” înspre Gară.

Cei veniți la Alba Iulia vor avea parte și de un veritabil maraton artistic, cultural și culinar. Probabil, unul dintre cele mai însemnate momente este cel în care Alba Iulia și județul Alba își vor afirma în forță susținerea pentru anul 2018, prin deschiderea festivă a ”Anului Centenar”, pe 1 Decembrie, la ora 19.00”, transmit organizatorii.

Potrivit unor surse din rândul organizatorilor, la Alba Iulia sunt așteptați de 1 Decembrie premierul Mihai Tudose, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Când vor avea loc paradele militare din alte orașe importante din țară:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Parada 1 decembrie 2017 Alba Iulia. Orașul va găzdui una dintre cele mai spectaculoase parade militare de 1 Decembrie din ultimii ani