146 de percheziții în desfășurare în București și 11 județe la persoane bănuite de evaziune fiscală
Polițiștii efectuează, duminică dimineață, 146 de percheziții, în Municipiul București și alte 11 județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 30 milioane de euro prin evaziune fiscală și spălare de bani

Polițiștii efectuează, duminică dimineață, 146 de percheziții, în Municipiul București și alte 11 județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 30 milioane de euro prin evaziune fiscală și spălare de bani
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de IGPR, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează 146 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în diverse domenii de activitate (IT, construcții).
La acțiune participă peste 300 de polițiști din cadrul unităților centrale și teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției Române și luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.
Perchezițiile se desfășoară pe raza municipiului București și a județelor Arad, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, și Vrancea.
- Bercea Mondialu, călcat de mascaţi după 3 ani de la eliberare. Ar fi coordonat o rețea de cămătari în Oltenia...
- Urmărire ca-n filme în Argeș. Un tânăr "foarte cuminte", căutat de poliţie pentru trafic cu droguri de mare...
- 21 de angajaţi CFR, plasaţi sub control judiciar în dosarul de fraudă. Nu mai au dreptul de a profesa
- Nouă participanţi ai protestului violent din faţa BEC, audiaţi. Sunt cercetaţi de ultraj, tulburarea liniştii...
- Percheziții la sediul CFR Călători din Bucureşti şi în 8 judeţe, într-un dosar de abuz în serviciu,...
Polițiștii vor pune în executare 90 de mandate de aducere, iar în urma audierilor urmează a fi dispuse măsuri legale, menționează sursa citată.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2014, reprezentanții a peste 200 de societăți comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.
De asemenea, prin intermediul societăților implicate ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obținuți ar fi fost reintroduși în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive, se mai menționează în comunicatul IGPR.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰