Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 150 de copii îi spun "mamă". Fostă gimnastă de performanţă, Maica Ecaterina şi-a dedicat viaţa micuţilor abandonaţi de lume şi de soartă

Peste 150 de copii din Rădăuţi spun mamă unei singure femei, Maica Ecaterina. Fostă gimnastă de performanţă, economist de profesie şi un om care si-a dedicat toată viaţa lui Dumnezeu şi copiilor altora. Sunt copii care provin din familii cu probleme, abandonaţi şi chiar abuzaţi. Mănăstirea a fost salvarea lor. Unii fac muzică, alţii matematică, unii sunt campioni la karate sau joacă în piese de teatru. Sprijiniţi de femeia cu chip de înger şi inimă cât pentru 150 de mame. 

de Redactia Observator

la 16.04.2023 , 20:22

Maică Ecaterina: Pentru unul sunt mamă, pentru unul sunt soră, pentru unul sunt prietenă, mă transform în ce vor ei să fiu, ca să pot să le fiu de folos. Sunt un pion prin care Dumnezeu vrea să facă ceva pe pământ.

Ea este Maică Ecaterina. Omul ales de Dumnezeu să facă miracole pe pământ. Suntem la Rădăuţi. La Așezământul Sfântul Leontie. Câteva case cu acoperiș roșu și cu o biserică în mijloc înseamnă acasă pentru ea și pentru copiii ei abandonați de lume și de soarta.

Rareş: Abandonat de mic de mamă, căci tată nu a vrut să mă recunoască, crescut de bunici, părinţii mamei mele. Şi acolo au fost probleme, bătăi. alcool, deci am avut o copilărie brăzdată cu de toate.

Vezi și

Sebastian: Ţîn minte că plângeam într-una când am venit aici, nu ştiam de ce am ajuns aici, dar pe parcurs mi-am dat seama.

Pe acelaşi subiect

Reporter: De ce ai ajuns aici?

Sebastian: Din cauza părinţilor mei că nu s-au înţeles, au divorţat.

Copiii pentru care braţele Maicii Ecaterina au fost salvare

Unele poveşti sunt greu de spus până la capăt. Şi poate că aşa vor rămâne mereu. Nespuse. Sunt prea dureroase. Aici sunt copii care au fost puși la cerșit, care au fost abuzați. Cel mai mic are 7 ani, cel mai mare, 25. Copiii nimănui pentru care braţele Maicii Ecaterina au fost salvare şi alinare.

Maică Ecaterina: Noi ne îmbrăţisăm foarte mult, plângem împreună, râdem împreună, stau permanent în mijlocul lor. Cred că Dumnezeu m-a pregătit pentru asta înainte de a crede eu că sunt pregătită să fac asta.

Chiar de când era un copil şi făcea gimnastică de performanţă. O chema Cristina şi îşi dorea să devină călugăriţă, dar mai întâi a avut de trecut testul lumii largi. Şi mai apoi, la 25 de ani drumul ei s-a oprit la o mănăstire. Mănăstirea Bogdana din Rădăuţi. A primit numele sfintei Ecaterina, ocrotitoare celor învăţaţi, iubitori de carte. A urmat apoi studii de psihologie şi asistenţă medicală. Avea, cum s-ar spune, toate diplomele de specializare pentru o mamă cu normă întreagă. Şi o inimă mare.

Maică Ecaterina: Fiecare copil care a păşit pe poartă, nu a fost întâmplător să vină aici şi atunci misiunea mea este că eu să fac ceva pentru el.

Primii au ajuns aici acum 12 ani. Au fost cazaţi în căsuţele colorate în care se gospodăresc, îşi fac teme şi planuri.

Maria: Aici am un viitor, acasă nu aveam. Când eram la mine în sat, la Hârtop, ştiam că există numai Hârtop şi oraş, dar nu ştiam cum se cheamă oraşul

Acum, Maria ştie cât de mare e lumea şi că numai de ea depinde să o poată cuceri. Maică îi îndeamnă pe toți să aibă curaj, să învețe și să indrăznească să viseze. Copiii fac sport, muzică, dans, pictură, cursuri de engleză sau dezvoltare personală.

Viețile lor, un puzzle complicat, şi-au găsit sensul şi lumina urmând calea pe care Maică le-a arătat-o cu fiecare pas, cu fiecare gest.

Maică Ecaterina: Nu cred că m am culcat vreodată fără să mă gândesc la ei sau la ce mi s a întâmplat sau ce face sau celui care e plecat în familie sau copii care au plecat de la noi

Dar și după ce pleacă, tot ai ei rămân. Fie că sunt la facultate, fie că sunt angajați în companii de top ori își întemeiază familia lor.

Și nunțile, și botezurile, tot la mănăstire le-au făcut.

Maică Ecaterina: Concediile obligatoriu vin în concediu o săptămâna acasă. ei așa spun - vin acasă, venim acasă. 

Copiii ei mari sau mici, de la mănăstire sau de oriunde, sunt tot ce are ea mai bun și mai sfânt, pe acest pământ.

Maică Ecaterina: Binele trebuie să simţi că-l faci, misiunea omului este de a face bine în general. Binele face parte din fiinţa noastră.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă consideraţi dependent de telefonul mobil?
Observator » Ştiri sociale » 150 de copii îi spun "mamă". Fostă gimnastă de performanţă, Maica Ecaterina şi-a dedicat viaţa micuţilor abandonaţi de lume şi de soartă