Antena Meniu Search
x

2,5 milioane de euro spaga la judecator

Banii cumpara si jusititia. Doua milioane si jumatate de euro au cerut judecatoarea Veronica Cirstoiu dar si alti judecatori si avocati corupti pentru eliberarea afaceristului Dinel Staicu

Vezi și

Negocierile se purtau prin semne, la coafor, iar afacerea era parafata cu un zambet, direct in sala de judecata.

Judecatoarea Veronica Cirstoiu e doar unul dintre membrii retelei de la Curtea de Apel Bucuresti. Asa reiese din referatul procurorilor DNA care au cerut arestarea ei. nii dintre intermediari se lauda ca aveau influenta si asupra altor colegi de-ai acesteia de aici, de la Curtea de Apel Bucuresti

Magistratii si avocatii corupti vindeau libertatea infractorilor pe averi de milioane. De exemplu, negocierea pentru eliberarea afaceristului Dinel Staicu a inceput de la doua milioane si jumatate de euro. In final, pretul a scazut pana la un milion de euro.

Banii erau ceruti prin intermediari. Membrii retelei in care era prins si fiul, preot, al judecatoarei Cirstea, se intalneau numai in locuri aglomerate. Foloseau nume codate si semne de recunoastere. Intalnirile erau extrem de conspirative, cei implicati se urmareau unii pe altii sa fie siguri ca nu erau filati, ba chiar, fiul judecatoarei era uimit de noile achizitii ale DNA.

Teama ca ar putea fi prinsi nu ii oprea pe magistratii corupti. Ca sa-i asigure ca nu dau banii degeaba, judecatoarea Veronica Carstoiu se intalnea cu potentialii clienti la salonul de infrumusetare. Nu vorbea decat cu intermediarul. Acestuia ii spunea o fraza, semn ca au batut palma.

Una dintre avocatele implicate in dosar a povestit ca Veronica Cirstoiu si-a dat acordul pentru o "afacere" si in sala de judecata. La cinci minute de la intrarea presupusului vinovat in sala de sedinta, judecatoarea urma sa-si aranjeze parul si sa zambeasca spre el. Daca primea acest semn, inculpatul putea sa platesca intermediarilor 100.000 euro, pretul sentintei favorabile.

Judecatoarea Carstoiu a incrcat sa cumpere si achitarea fiului sau dupa ce acesta a omorat trei oameni intr-un accident. De doi ani cazul a fost tergiversat la judecatoria din Targoviste. spre disperarea familiei indoliate. "M-am gandit ca are influenta cu dosarul sa se mearga cat mai mult timp, sa se uite. Si asa s-a uitat in doi ani jumate", a spus o ruda de-ale victimelor.

Dupa arestarea lui Florin Cergan pentru trafic de influenta, procurorii au cerut un raport si pentru dosarul de ucidere din culpa in care e anchetat fiul judecatoarei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 2,5 milioane de euro spaga la judecator