Antena Meniu Search
x

4 pași către un rezultat sigur. Cum să‐ți cumperi o locuință înainte să împlinești 30 de ani

Știm că vrei să‐ți cumperi o locuință cât mai curând posibil și să te muți la casa ta, de aceea ne‐am gândit să‐ți prezentăm o strategie care te va purta către un rezultat sigur.

Știm că vrei să‐ți cumperi o locuință cât mai curând posibil și să te muți la casa ta, de aceea ne‐am gândit să‐ți prezentăm o strategie care te va purta către un rezultat sigur.

Pe internet găsești multe articole care pun în balanță achiziționarea unei locuințe și plata unei chirii, iar multe dintre ele scot în evidență avantajele celei de‐a doua variante. Noi te îndemnăm, însă, să faci un calcul simplu. În cazul în care împrumuți bani pentru a cumpăra o casă, rata poate fi echivalentă cu plata chiriei. Avantajul? După ce plătești casa, rămâi cu ea și o poți lăsa moștenire.

Dacă te complaci în plata unei chirii pentru toată viața, nu vei deține niciodată o casă, iar la bătrânețe vei fi nevoit să plătești, în continuare, chirie, ca să nu mai spunem că vei scoate bani din buzunar și pentru a‐ți ajuta copiii să se mute la casa lor. În plus, cu cât faci mai repede această investiție, cu atât vei deveni mai repede proprietar și vei economisi mai mulți bani. Iar cea mai bună perioadă a vieții pentru a cumpăra o casă este înainte de a împlini 30 de ani.

Iată cum poți să‐ți cumperi o locuință până să împlinești vârsta de 30 de ani:

1. Obține banii necesari

Dacă vrei să‐ți cumperi o casă ai nevoie, în mod evident, de bani. Cea mai bună variantă este să plătești locuința cu banii jos, însă pentru asta ai nevoie de economii de zeci de mii de euro sau de o altă proprietate pe care să o vinzi. Dacă nu le ai, varianta care îți rămâne este creditul imobiliar. Plătești un avans, iar banca îți dă bani pentru locuință. Vei gira cu locuința pe care o vei cumpăra, deci nu ai nevoie de alte proprietăți cu care să girezi pentru a face rost de bani pentru apartamentul sau pentru casa pe care ți‐o dorești. Există, însă, multe tipuri de credite imobiliare, iar unele sunt mult mai avantajoase decât altele. Avem și un exemplu concret: astfel de credite imobiliare sunt cea mai bună soluție, iar ca să afli cât vei scoate din buzunar în fiecare lună, folosește calculatorul de rate, apoi convinge‐te dacă rata împrumutului este, într‐adevăr, mai mică decât chiria.

2. Economisește în mod automat

Dacă ai bani în portofel tinzi să‐i cheltuiești pe toți sau,în orice caz, să‐i cheltuiești cu mai multă lejeritate. Sună ciudat, dar cea mai bună metodă de a economisi bani este să nu‐i vezi niciodată. Apelează la un serviciu bancar care îți permite să transferi automat, în fiecare lună, o sumă de bani într‐ un cont de economii. Cu timpul te vei obișnui să faci abstracție de banii respectivi și să te descurci cu ce ai. Vei vedea că într‐un an vei strânge o sumă consistentă de bani, iar cu timpul vei putea plăti un avans pentru lcouința pe care ți‐o dorești.

3. Nu cumpăra lucruri de care nu ai nevoie

Terapia prin shopping funcționează foarte bine în cazul multor persoane, însă aceasta este și cea mai păguboasă formă de terapie care te poate scoate din depresie. În plus, cu toții tindem să cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie. Schimbăm un telefon bun cu un telefon de ultimă generație, pentru care scoatem din buzunar mii de lei, cumpărăm haine „de firmă” care nu sunt mai bune decât altele din magazinele din cartier și cheltuim în oraș sume foarte mari de bani pentru că nu reușim să ne oprim la două beri sau la un pahar cu vin și nu gătim acasă, ci preferăm meniurile sofisticate din restaurante. Dacă faci un calcul simplu, vei afla că 100 de lei pe săptămână pe care îi cheltuiești în weekend în oraș se transformă în peste 10.700 de euro în decurs de 10 ani. Iată cum pierzi avansul pentru locuința ta doar ca să‐ți întreții o mică plăcere ocazională.

4. Cumpără casa pe care ți‐o permiți

Atunci când vrei să cumperi o casă, ai la dispoziție mii de posibilități în orașul tău, mai ales dacă locuiești într‐o localitate cu o populație numeroasă. Însă doar unele dintre acestea ți se potrivesc din punct de vedere financiar. Cu 50.000 de euro nu vei putea cumpăra niciodată o casă de lux, așa că începe să cauți un apartament care să corespundă bugetului tău, dar și nevoilor tale.

Evită cartierele de lux și caută un apartament fără îmbunătățiri. Fiecare proprietar care investește, spre exemplu, 3.000 de euro în renovarea casei va adăuga la prețul devânzare al acesteia o sumă de cel puțin două ori mai mare. Limitează‐te la bugetul pe care îl ai la dispoziție și vorbește, eventual, cu un agent imobiliar în care ai încredere și care știe exact ce ai nevoie. Te‐ar putea ajuta să găsești locuința perfecta pentru tine.

Foto: shutterstock.com/Antonio Guillem

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » 4 pași către un rezultat sigur. Cum să‐ți cumperi o locuință înainte să împlinești 30 de ani