Antena Meniu Search
x

România se topește la peste 40 de grade, temperatură resimțită, iar umiditatea a accentuat senzația de sufocare (Video)

Vi s-a părut cald azi? Va fi şi mai rău! Un val de aer tropical a adus căldura din Africa peste România. Meteorologii au emis prima avertizare de caniculă din acest an. La soare, am simţit chiar şi 41 de grade, iar asfaltul s-a topit la 55 de grade. Zilele următoare, temperaturile vor mai creşte.

de Redactia Observator

la 30.06.2020, 21:03

Vezi și
  • Un val de căldură din Africa a adus cu el aerul sufocant.
  • Temperaturile se vor menține ridicate în special în sud-estul țării.

Bucureşti. Ora prânzului. 34 de grade Celsius la umbră. Oamenii abia rezistă. Trecătorii caută răcoarea lângă fântânile arteziene. Un copil- într-o îngheţată. 

În Bucureşti, temperatura resimţită astăzi a atins 41 de grade Celsius. Este cea mai călduroasă zi din Capitală de până acum. Şi veştile nu sunt deloc bune. În zilele următoare, temperatura, deja insuportabilă, va creşte şi mai mult, cu 1-2 grade. 

Cel mai rău este pe trotuare, unde oamenii sunt nevoiţi să meargă pe asfaltul încins. Dar şi în blocuri. 

Canicula a provocat întârzieri pe calea ferată. Pe litoral, briza mării a făcut căldura mai suportabilă. 

Un val de căldură din Africa a adus cu el aerul sufocant. Meteorologii au emis prima avertizare de caniculă. Cu o zi înainte de luna lui cuptor, temperaturile au urcat până la 36 grade în sud-estul ţării, faţă de 31 de grade cât erau anul trecut. 

Cantităţile foarte mari de apă căzute în iunie au făcut ca umiditatea să fie foarte ridicată. Din această cauză, diferenţa între temperaturile din termometru şi cele resimţite de corpul nostru este foarte mare. 

Mirela Polifronie, meteorolog Administrația Națională de Meteorologie: Disconfortul termic a fost accentuat, iar indicele temperatură-umezeală a atins şi a depăşit pragul critic de 80 de unităţi. În următoarele zile ne aşteptăm ca temperaturile maxime să fie destul de ridicate, în special în regiunile sudice. Vorbim de maxime de până la 35, 36 de grade, spre sfârşitul acestei săptămâni, chiar şi 37 de grade. 

Umiditatea ridicată din aer a determinat apariţia furtunilor. Şi în următoarele şapte zile, ţara va fi împărţită în două, anunţă meteorologii. În sud-est, va fi extrem de cald, iar în vest, centru şi nord, vom avea ploi şi vijelii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » România se topește la peste 40 de grade, temperatură resimțită, iar umiditatea a accentuat senzația de sufocare (Video)