Antena Meniu Search
x

Video A început şcoala, dar elevii au rămas flămânzi. Primar: "Ar trebui să se gândească cineva să le dea o masă călduță copiilor. Cornul şi laptele l-am găsit întotdeauna în tomberoane"

Deşi elevii s-au întors în bănci de mai bine de două săptămâni, programul "Laptele și cornul" întârzie să apară. Iar în unele judeţe, precum în Gorj, produsele nu vor ajunge nici până la Crăciun, pentru că licitaţia ar fi blocată. Părinţii cer oricum înlocuirea acestui proiect cu o masă caldă.

Alin Stan
de Alin Stan

la 28.09.2021, 17:12

Vezi și

Nu mai puțin de 100 de milioane de euro este suma pe care Guvernul a alocat-o anul acesta pentru proiectul Laptele şi Cornul în şcoli. Cu toate acestea, necesitatea lui este pusă la îndoială de către unii părinţi sau profesori.

Reporter-mămică: Programul "Cornul şi laptele în şcoală" e util?

- Consider că nu este util. Eu am doi copii la școală. Ei au beneficat de acest serviciu, dar nu le-a fost deloc util. Cel puţin cornul niciodată nu l-au putut mânca, laptele poate mai reuşeam să le dau, dar cornul sub nicio formă.

Cu toţii cred că o masă caldă ar fi o opţiune mult mai bună pentru elevi.

Pe acelaşi subiect

"Ideal ar fi cu o masă caldă. Ar fi şi mai plăcut aşa să se strângă toţi, să mănânce. Şi aşa socializează şi le e mult mai bine împreună", mai spune mama.

Laptele şi cornul vs o masă caldă

Ion Popescu, primar Drăguțești: Nu mi se pare atât de sănătos laptele și cornul. Ar trebui să se gândească cineva să le dea hrană, o masă călduță copiilor. Cornul şi laptele l-am găsit întotdeauna în tomberoane

Chiar şi aşa, există însă elevi cu situaţii mai delicate, ai căror părinţii se bazau pe acest program, pentru a le putea asigura o masă. Într-o şcoală din localitatea Drăguțești, programul este aşteptat cu nerăbdare.

Țimurlea Adriana, director școală Drăguțești: Avem foarte mulți copii cu posibilități materiale reduse. Şi de multe ori să ştiţi că vin la școală și pentru corn și lapte. 

În acest timp, autorităţile pasează responsabilitatea dintr-o parte în alta.

Ion Popescu, primar Drăguțești: Nu înțeleg de ce se mai trimite la primării adresă cine face achiziția, cu cine sunteţi de acord. Această achiziţie trebuia făcută de acum câteva luni.  

Autorităţile dau asigurări că elevii vor beneficia de program cel târziu la începutul semestrului al doilea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » A început şcoala, dar elevii au rămas flămânzi. Primar: "Ar trebui să se gândească cineva să le dea o masă călduță copiilor. Cornul şi laptele l-am găsit întotdeauna în tomberoane"