Absolvenții români de liceu se bat pentru cât mai multe locuri la Universităţi de prestigiu din străinătate
Pentru un viitor mai bun, mii de tineri s-au călcat în picioare şi au îndurat frigul, la cel mai mare târg al Universităţilor.
Pentru un viitor mai bun, mii de tineri s-au călcat în picioare şi au îndurat frigul, la cel mai mare târg al Universităţilor. Peste 120 de nume de top din educaţia mondială au venit în Bucureşti să-şi prezinte ofertele. Visul de a fi student peste hotare a devenit visul unei întregi generaţii, pentru care România nu mai este o opţiune.
La mai puţin de zece grade, în ploaie, mii de tineri s-au aşezat la coadă. Nu ca să intre la vreun concert, ci de dragul educaţiei. Vânează oferte la Universităţi de top din străinătate.
Pentru Ioana, ploaia e doar un detaliu. Ştie exact că pentru un viitor mai bun se fac sacrificii: "Îmi doresc să învăţ afară şi aşa pot afa mai multe depre programele lor, despre burse. Mă gândesc pe jurnalism sau drept. Nu sunt foarte sigură."
Ileana şi Lucian au venit tocmai din Sibiu. Nu au împlinit încă 18 ani, dar ştiu deja că vor să studieze în străinătate. "Am mai multe oprotunităţi şi cum ştiu trei limbi străine aş putea să mă folosecs de chestia asta.", spune Ileana. Lucian ştie exact ce vrea: "Primul deceniu vreau să lucrez acolo. Nu mă întorc prea curând, deoarece simt că nu e tocmai într-o poziţie fiananciară şi economică, România."
Ofertele Universităţilor din străinătate le fac concurenţă tot mai mare celor de la noi. Anul acesta, în jur de 15.000 de tineri învaţă sau vor învăţa în străinătate.
Dar nu doar media contează. Scrisoarea de intenţie poate face diferenţa. La Imperial College din Londra, aflat în top 10 mondial, 15 candidaţi se bat pe un singur loc.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰