Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doi tineri din Oradea s-au retras în sălbăticie și au dezvoltat o afacere prosperă, cu păstrăvi

Să ai curajul să renunţi la tot confortul, de dragul unui vis. Este lecţia unor tineri din Oradea, care trăiesc de câţiva ani în mijlocul sălbăticiei.

de Redactia Observator

la 04.02.2018 , 23:53

Să ai curajul să renunţi la tot confortul, de dragul unui vis. Este lecţia unor tineri din Oradea, care trăiesc de câţiva ani în mijlocul sălbăticiei, într-o pădure din munţi. Acolo şi-au făcut o păstrăvărie de succes, din care scot în fiecare an peste 10 tone de peşte. Tot acolo îşi cresc şi copiii. Şi nu duc lipsă de vizitatori: turişti din toată ţara le trec pragul, ca să descopere gustul autentic şi liniştea naturii.

Puţine lucruri sunt mai ademenitoare decât un păstrăv proaspăt lângă o mămăligă caldă. Mai ales în mijlocul naturii. 

La opt kilometri de cel mai apropiat sat, în inima unui codru din Munţii Pădurea Craiului, se află păstrăvăria familiei Cutuş. Doi tineri care au renunţat la oraş şi s-au stabilit în sălbăticie. Acum, pescuiesc direct din apa rece a muntelui şi au învăţat să se bucure de viaţa fără semnal şi fără internet. 

Vezi și

Începutul, însă, a fost greu. Au dormit într-un vagon forestier, înconjuraţi de animale sălbatice, încercând să-şi împlinească visul. 

Au reuşit, iar acum, din cele nouă bazine ale păstrăvăriei de lângă satul Roşia, Bihor, scot anual 10 tone de păstrăv. 

Drumul peştelui până în farfurie începe însă mai devreme. 

După ce a moştenit de la părinţii lui iubirea pentru natură, Vlad Cutuş le-o transmite acum şi celor două fete ale sale.  

Turişti din toată ţara parcurg în fiecare weekend drumul frumos şi greu până la păstrăvăria din pădure.  

Vlad Cutuş: "Le place zona, le place tot ce văd aici, le place că nu avem semnal la telefon! Nu avem internet, pot să se bucure unii de alţii fără să-şi piardă timp la telefon sau pe internet."

Românii consumă doar 6 kilograme de peşte pe an - de trei ori mai puţin decât media europeană. Alegem deseori produse din import, când apele noastre, de la râurile munţilor, până în Delta Dunării şi Marea Neagră, sunt foarte bogate în specii sănătoase. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » Doi tineri din Oradea s-au retras în sălbăticie și au dezvoltat o afacere prosperă, cu păstrăvi