Un inginer şi-a lăsat meseria pentru o afacere de succes cu goji şi aronia
Un inginer şi-a lăsat meseria ca să cultive goji şi aronia. Sunt fructe exotice despre care nutriţioniştii spun că fac minuni pentru sănătate. Nu sunt nici greu de întreţinut. Aduși din America de Nord sau din Tibet, arbuştii s-au aclimatizat perfect la noi în ţară.
Un inginer şi-a lăsat meseria ca să cultive goji şi aronia. Sunt fructe exotice despre care nutriţioniştii spun că fac minuni pentru sănătate. Nu sunt nici greu de întreţinut. Aduși din America de Nord sau din Tibet, arbuştii s-au aclimatizat perfect la noi în ţară. Din fructele de goji şi aronia se fac ceaiuri, dulceaţă sau siropuri.
Dragoş Ciorbaru a investit 7000 de euro. Plantează arbuşti uşor de întreţinut, din care scoate bani frumoşi. Ne arată mai întâi fructele moşmonului. Seamănă cu măceşele, sunt de mărimea unor mere mai mici şi se coc iarna.
Decojite, sunt servite în "bucătaria gourmet" alături de brânzeturi fine, trufe sau caviar. Uscate, sunt ceaiuri. Şi sunt bogate în potasiu, beta-caroten, vitamina B1, vitamina C, calciu și fier.
Cultivă şi aronia - un alt fruct exotic care conţine o cantitate mare de vitamina P, ce ajută la asimilarea vitaminei C în organism. Aronia ajută şi sistemul circulator şi e considerat un fruct anticancerigen. Asemenea afinelor, e ideal în dulceţuri, siropuri sau chiar în vin.
Un kilogram de aronia costă 25 de lei, iar 3 litri de suc de aronia, 100 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰