Antena Meniu Search
x

Aglomeraţie pe litoral. Turiştii abia dacă mai încap pe plajele de la malul mării

E o aglomeraţie cum rar s-a mai văzut la malul mării. Turiştii abia dacă mai încap pe plaje. Oamenii veniţi cu sutele de mii să se răcorească în mare îşi fac, cu greu, loc printre prosoapele de pe nisip, care stau aşezate la nici 10 centimetri distanţă.

Vezi și

E o aglomeraţie cum rar s-a mai văzut la malul mării. Turiştii abia dacă mai încap pe plaje. Oamenii veniţi cu sutele de mii să se răcorească în mare îşi fac, cu greu, loc printre prosoapele de pe nisip, care stau aşezate la nici 10 centimetri distanţă. Vânzările au explodat. Se stă la coadă peste tot şi la orice. Reporterii Observator au luat staţiunile la pas, din nord şi până în sud, şi au făcut, împreună cu turiştii, bugetul de vacanţă. Cheltuielile încep de la 100 de de lei pe zi şi ajung la 2.000 de euro. Tot pe zi, desigur.

La Costineşti, cine a stat pe mal, astăzi, abia dacă putea zări apa. 

Iar drumul până în mare a fost o adevărată cursă de sărituri peste prosoape. Acest tânăr din Brăila ne-a spus că a fost norocos că a mai găsit un loc pe plaja din Costineşti.

Pentru că aici preţurile sunt printre cele mai accesibile. Mulţi dintre cei care s-au cazat în Costineşti cheltuiesc, în medie, 100 de lei pe zi. Chiar dacă se distrează în staţiunile de fiţe. Aşa fac Victor şi Paul, care au venit cu gaşca de la Sibiu. 

Îşi fac toate capriciile şi copiii, care profită de ultimele săptămâni din vacanţa mare. Ştiu asta şi comercianţii, la care găseşti de toate, pentru toţi. Preţul unui colac porneşte de la 10 lei şi ajunge la 40 de lei. Cu aceiaşi bani poţi cumpăra chiar şi o saltea. 

Când vine vorba de distracţia în familie, bugetul ajunge, în medie, la 500 de lei de pe zi. Soţii Şefca sunt din Vama Albiţa. Stau, împreună cu cei trei copii, la o rudă, pentru că n-au mai găsit cazare. I-am întâlnit la autoservire. Aici, o ciorbă costă 7 lei, iar peştele 8 lei.

Am ajuns şi în nordul staţiunii Mamaia. Andrada a venit cu familia la mare. Cea mai mare parte din buget se duce pe activităţile dedicate copiilor. Aşa ajunge la cheltuieli de 600 de lei pe zi. 

ANDRADA, turistă:

Pe plaja aceasta se pot face multe activitati. Cand este vant, putem sa facem kite. Astazi cum este o zi cu vant, dar si cu valuri putem sa facem surfing. Este un loc amenajat pentru copii, cu numeroase activitati creative si persoane angajate in sensul acesta .

Între timp, ne mai răcorim şi noi. O băutură exotică ajunge, în această zonă a litoralului, şi la 40 de lei. 

În timp ce turiştii se relaxează, în restaurante se munceşte la foc continuu. Peştele şi fructele de mare sunt la mare căutare. O porţie costă 35 de lei, iar un platou mediteranean ajunge la aproape 300 de lei. Am ajuns şi pe plajele exclusiviste, unde banii sunt un detaliu nesemnificativ. 

Adică două mii de euro pe zi. Cu trabucuri şi şampanie scumpă, pe acorduri de saxofon. Aşa se relaxează turiştii cu dare de mână, în nordul staţiunii Mamaia, unde bulucul nu mai este o problemă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Aglomeraţie pe litoral. Turiştii abia dacă mai încap pe plajele de la malul mării