Antena Meniu Search
x

Alertă chimică în judeţul Arad!

Zeci de recipiente cu substanţe periculoase la atingere şi inhalare au apărut din senin la marginea unei comune.

S-a întâmplat la numai o zi, după ce autorităţile au găsit alte câteva sute de sticle cu acelaşi tip de otrăvuri, la câţiva kilometri distanţă. Toate au fost distruse până în acest moment.

Acum două zile, un pădurar a găsit un maldăr de recipiente cu substanţe toxice, lângă Drumul Naţional 7. Omul a sunat la 112 şi în scurt timp, mai mulţi angajaţi ai Gărzii de Mediu au ajuns la faţa locului.

După ce au asigurat perimetrul, specialiştii ISU îmbrăcaţi în costume de protecţie au verificat fiecare substanţă şi au urcat toate sticlele în containere bine închise.

Specialiştii au descoperit că este vorba de carbonat de sodiu, una dintre cele mai toxice substanţe!

Povestea s-a repetat aseară, la numai 30 de kilometri distanţă, nu departe de o comună. Dacă prima dată au fost găsite 400 de recipiente în câmp, de data asta erau mult mai puţine. În jur de 40, 50 de cutii! 

"Nu putem să ne pronunţăm despre provenienţă sau dacă fac parte din acelaşi transport, dar sunt acelaşi tip de substanţe, reactivi utilizaţi în laboratoare", a spus Răzvan Huber, de la Garda de Mediu Arad.

Substanţele prezentau un pericol major pentru localnicii din zonă, mai ales dacă sunt atinse sau inhalate.

Mai grav este că autorităţile nu au reuşit să afle provenienţa sticlelor suspecte, însă o anchetă a fost deschisă în acest sens. Pentru că multe dintre substanţele chimice sunt expirate, există bănuiala că au fost folosite într-un laborator medical.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Alertă chimică în judeţul Arad!