Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SPECIAL! Alimente sănătoase, consumate greşit

O alimentaţie bogată în legume şi fructe nu garantează neapărat o sănătate de fier. Tocmai de aceea, specialiştii în nutriţie recomandă să avem grijă la modul în care preparăm alimentele

de Redactia Observator

la 15.10.2014 , 20:28

O alimentaţie bogată în legume şi fructe nu garantează neapărat o sănătate de fier. Tocmai de aceea, specialiştii în nutriţie recomandă să avem grijă la modul în care preparăm alimentele

Banalul morcov, de exemplu, poate face minuni pentru organism, cu condiţia să nu îşi piardă nutrienţii în timpul gătirii."Morcovul conţine foarte multe vitamine şi în acelaşi timp o substanţă care se numeşte falcarinol care este foarte puternic anticancerigenă, iar dacă îl tăiem în bucăţele mici, aceasta este distrusă, deci este bine să punem morcovul întreg şi, eventual, să îl tăiem la sfârşit după ce s-a fiert", spune Maria Vranceanu, nutriţionist.

Iar dacă vorbim despre broccoli, nu doar modul de preparare poate afecta calitatea substanţelor benefice pe care le conţine. "Broccolli sunt legume cu o respiraţie foarte intensă, din această cauză este bine să fie ţinuţi în supermarketuri înveliţi în folie de plastic, iar gătitul acestora trebuie să se facă la aburi şi nu mai mult de 5-10 minute".

Vezi și

Şi cum orice mâncare necesită şi condimente, specialiştii le recomandă pe cele naturale, iar usturoiul rămâne cea mai aromată şi mai sănătoasă variantă. Condiţia este să nu fie tăiat.

Nici fructele nu trebuie cumpărate la întâmplare. Deşi unele persoane evită să cumpere bananele care încep să se înnegrească, specialiştii susţin că acestea sunt cele mai sănătoase. Teoria este valabilă şi pentru alte feluri de fructe, cum ar fi merele sau perele.

La digestie ajută ceaiul, aşa că este bine să consumăm cel puţin o ceaşcă pe zi. Dacă, însă, urmăm obiceiul englezilor şi adăugăm licorii puţin lapte, efectele pozitive asupra sănătăţii s-ar putea lăsa aşteptate.

Muştarul este un alt aliment foarte sănătos, dacă este bine ales. Nu este nevoie să cumpăraţi tipuri de muştar îmbogăţite cu arome artificiale sau miere. Cu cât este mai simplu, cu atât conţine o mai mare cantitate de curcumină, un ingredient activ ce luptă împotriva celulelor canceroase.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » SPECIAL! Alimente sănătoase, consumate greşit