Am putea întineri? Știința contemporană spune că este posibil
Medicina a reușit să o ajute pe bunica să-și trăiască viața înscrisă în codul ei genetic, tratându-i bolile, dar nu îi poate prelungi viața peste această limită.
Oamenii de știință sunt, de câteva zeci de ani, preocupați de combaterea procesului de îmbătrânire, realizând că abordarea trebuie să privească mai ales stilul de viață. Biochimistul David Sinclair, doctor în genetică moleculară și profesor de genetică a lansat o teorie revoluționară, expusă în lucrarea sa , „Lifespan: De ce îmbătrânim și cum să nu o mai facem“, prin care demonstrează că bătrânețea este de fapt o boală a organismelor vii ce ar putea fi tratată.
Profesorul susține că avem în corp niște gene care care declanșează procesul de îmbătrânire și pe care printr-un stil de viață sănătos am putea să le inversăm și să ne ajute chiar să întinerim. Sinclair spune că în primul rând ar trebui să mâncăm mai puțin, să trăim într-un mediu cu o tempertură mai scăzută, să facem exerciții fizice și să ținem diete de tip post intermitent. Sinclair face o analiza a celor mai recente descoperiri care par a încetini efectele îmbătrânirii, a îmbunătăți calitatea vieții și a lungi durata acesteia. El aminteste de suplimente alimentare ce conțin metformina, resveratrol sau NMN (Nicotinamide MonoNucleotide).
Ai o idee anti-aging? Poți câștiga 5000 de euro
Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României intenționează să dezvolte ideile din Lucrarea profesorului Sinclair, cu ajutorul românilor preocupați de știința anti-aging-ului. Astfel, în perioada 1 decembrie 2023 – 1 mai 2024, fundația a organizat un concurs, numit „Tinerețe vs. Bătrânețe”, în cadrul căruia, cea mai bună idee despre cum ar putea fi întârziat procesul de îmbătrânire va fi premiată cu 5000 de euro. Mai multe informații despre concurs puteți afla pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰