Antena Meniu Search
x

Ambasadorul Israelului în România a revenit în Maramureş. Diplomatul şi-a suflecat mânecile şi a copt pâine pe vatră

S-a descălţat şi a păşit cu tălpile pe iarba plină de rouă, iar apoi a promis că se va întoarce în nordul ţării. Şi s-a ţinut de cuvânt.

de Redactia Observator

la 28.10.2020, 14:39

Vezi și
  • David Saranga este fascinat de nordul ţării.
  • A călcat pe plaiurile maramureşene prima dată acum 20 de ani.

La 20 de ani de la prima vizită, ambasadorul Israelului în România a revenit în Maramureş. L-au aşteptat acolo bucatele tradiţionale, dar şi palinca pe cât de tare, pe atât de bună. Diplomatul şi-a suflecat apoi mânecile şi a ajutat la coacerea unei pâini pe vatră.

Cele mai trainice promisiuni se fac lângă vatră. Aici se leagă şi cele mai frumoase prietenii. Printre poveşti şi glume, David Saranga, ambasadorul Israelului în România, învaţă să coacă pâine. A frământat aluatul, iar acum e vremea să-şi arate priceperea la. cuptor.

Reporter: Cum e in Maramures?

David Saranga, ambasadorul Israelului în România: Superb.

Reporter: Ce v-a atras cel mai mult?

David Saranga, ambasadorul Israelului în România: În primul rând, oamenii, care sunt foarte primitori. Al doilea este o zona superba atunci cand vorbim despre natura. Mai ales acum in timpul toamnei.

David este fascinat de nordul ţării. A călcat pe plaiurile maramureşene, prima dată, acum 20 de ani, când era doar angajat al abasadei pe care acum o conduce. Atunci a învăţat şi româna şi l-a cunoscut pe olarul Daniel Leş.

David Saranga: Prima data cand am venit in Maramures, am luat masina lui, m-am plimbat prin zona si am zis ca o sa ma intorc intr-o zi.

Daniel Leş, olar: Cand a venit aici, acum 20 de ani, s-a descaltat si a calcat iarba si a invatat sa crape lemne. Acum a invatat sa faca paine, iar maine o sa il invat sa faca oale.

Cele mai bune planuri pentru a doua zi se fac în jurul focului. Lemnele trosnesc, iar timpul. parcă zboară. După o rundă zdravănă de poveşti, cei doi prieteni sunt învăluiţi de mirosul de pâine coaptă.

Reporter: Vă gândiţi să reveniţi?

David Saranga: Bineînţeles, data viitoare, o sa vin cu baiatul meu care are sase ani.

Şi el va trece pe la roata olarului, va dormi pe pat din paie şi va mânca sarmale din oale de lut. Dar până îşi va aduce toată familia în România, David Saranga va purta povestea Maramureșului peste tot în lume, în fiecare delegație oficială pe care o va avea în calitate de ambasador. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ambasadorul Israelului în România a revenit în Maramureş. Diplomatul şi-a suflecat mânecile şi a copt pâine pe vatră