Antena Meniu Search
x

Ambrozia, planta periculoasă ocrotită de stat, se dezvoltă plină de entuziasm exact lângă instituţiile publice

Căldura care a venit peste noi zilele acestea îi umple de spaimă pe alergici! Asta din cauză că toţi ştiu că a început "anotimpul ambroziei". Teoretic, autorităţile au declarat război acestei plante.

Vezi și

Căldura care a venit peste noi zilele acestea îi umple de spaimă pe alergici! Asta din cauză că toţi ştiu că a început "anotimpul ambroziei". Teoretic, autorităţile au declarat război acestei plante. Practic, ambrozia creşte nestingherită, oriunde găseşte loc. În Bucureşti, planta se dezvoltă plină de entuziasm exact lângă instituţiile publice, printre care şi cele desemnate să o distrugă. 

Nu e doar un exemplu izolat. Specialiştii Institutului de Biologie au realizat o hartă pe baza sesizărilor venite de la cetăţeni. Ambrozia creşte în toate sectoarele Capitalei, iar în fiecare zi sunt descoperite noi culturi.

Institutul aparţine de Academia Română, iar planta creşte fără probleme şi în spatele instituţiei care are sediul în sectorul 5. Culmea, lângă ambrozie e şi un punct de lucru al firmei plătite să stârpească planta în sectorul vecin. Dar angajaţii se odihesc fix lângă ambrozie. 

În Bucureşti există o hotărâre de Consiliu general care prevede amenzi pentru cei care nu îndepărtează ambrozia de pe terenul lor. 

Nerespectarea dispoziţiei de distrugere a ambroziei constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 2000 lei pentru persoanele fizice și de la 2500-5000 lei pentru persoanele juridice.

Şi Parlamentul a adoptat încă din 2017 o lege care prevede sancţionarea la nivel naţional a celor care permit ca ambrozia să crească pe terenul lor. Doar că legea va intra în vigoare, în cel mai bun caz, la finalul lunii septembrie pentru că încă se lucrează la normele de aplicare. Tot la finalul lunii septembrie dispar şi efectele ambroziei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Ambrozia, planta periculoasă ocrotită de stat, se dezvoltă plină de entuziasm exact lângă instituţiile publice