Antena Meniu Search
x

Mulţi dintre asistaţii sociali ai României refuză să muncească

Pe unii însă sărăcia nu pare să-i deranjeze... În România lui 2018, cei care trăiesc dintr-un ajutor social sau muncesc cu ziua sunt mulţi.

Vezi și

Pe unii însă sărăcia nu pare să-i deranjeze... În România lui 2018, cei care trăiesc dintr-un ajutor social sau muncesc cu ziua sunt mulţi. Le e greu şi totuşi nu acceptă nici măcar acum să înveţe, deşi pentru ei a fost conceput un program special.

Un bărbat de 45 de ani a venit la agenţia de ocupare a forţei de muncă din Buzău să-şi reînnoiască viza, aşa cum face la fiecare jumătate de an. De data asta, a primit şi o propunere: aceea de a se apuca de învăţat. Şi este dispus să accepte a doua şansă. 

Mulţi dintre cei care primesc venitul minim garantat nu fac însă asta - se mulţumesc cu banii şi cu o semnătură de formă. Şi refuză să meargă din nou la şcoală, chiar dacă există un program special conceput pentru ei.

Zilnic, la nivelul judetului Buzău, sunt disponibile 300 de locuri de munca. AJOFM Buzau a inregistrat la finalul anului trecut o rata a somajului de 8,59 la suta, judetul situandu-se pe unul din primele locuri din tara din punct de vedere al numarului de someri. În aceste condiţii, asistaţii social sunt tot mai mulţi. Şi fără şcoală. 

"3064 de persoane sunt persoane fara studii, deci nu au venit la şcoală o oră în viaţa lor. 3368 de persoane au şcoală generală incompletă", spune Ionel Tociu, director AJOFM Buzău.

Asta înseamnă că aproape jumătate din beneficiarii venitului minim garantat sunt analfabeti. Mai exact, peste 40%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Mulţi dintre asistaţii sociali ai României refuză să muncească