Antena Meniu Search
x

Video Asistente medicale pedepsite de primar, după ce au refuzat detașarea la un centru de vaccinare din Lugoj

Două asistente școlare din Lugoj, care au refuzat să fie detasate la centrul de vaccinare, vor fi scoase din sistem. Asta susține edilul Claudiu Buciu, supărat că femeile nu vor să muncească. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 05.02.2021, 14:45

Vezi și
  • Ambele asistente medicale au peste 65 de ani.

Una dintre asistente are 65 de ani și 43 de ani de muncă în sistem. Femeia a vorbit cu reporterul Observator Iulia Pop și i-a spus că în iulie ar urma să iasă oficial la pensie.

Una dintre asistente urmează să iasă în iulie la pensie

Motivul pentru care a refuzat detașarea ar ține de problemele medicale pe care le are. În plus, spune femeia, la acel moment nu avea completă nici măcar protecția vaccinului, pentru că rapelul i-a fost făcut abia marți. 

Femeia spune că nu a primit nicio hârtie de la primărie, cum că ar trebui să se prezinte în fața comisiei de disciplină. 

Cealaltă asistentă are 67 de ani și lucra în baza unei dispoziții emisă de fostul primar al Lugojului, ce era prelungită în fiecare an.

Primarul Lugojului le-a amenințat cu concedierea 

Primarul Claudiu Buciu a anunțat că cele două asistente medicale își vor pierde locurile de muncă din cauză că au refuzat detașarea temporară la Centrul de vaccinare anti-Covid.

“La centrul de vaccinare am întâmpinat două refuzuri de a ne sprijini în această procedură, din partea a două asistente medicale de la Serviciul medical destinat instituțiilor de învățământ. Cele două asistente au refuzat nemotivat delegarea în acest centru. Le vom desface contractul de muncă celor două persoane, pentru că nu mi se pare uman și legal să refuzi, pe aceleași atribuții până la urmă, doar pentru că nu ai chef de muncă. Atunci să stea acasă sau să își găsească un alt serviciu aceste doamne care nu au vrut să ajute comunitatea în această procedură extrem de importantă”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Asistente medicale pedepsite de primar, după ce au refuzat detașarea la un centru de vaccinare din Lugoj