„Babele de la Ulmet", o comoară naturală de o frumuseţe rară, a României
România ascunde comori naturale de o frumuseţe rară. Din păcate, cele mai multe dintre ele sunt prea puţin cunoscute. O soartă asemănătoare o au şi "Babele de la Ulmet", un soi de pietre cu forme ciudate de farfurii zburătoare, carapace de ţestoase sau bile perfect sferice.
România ascunde comori naturale de o frumuseţe rară. Din păcate, cele mai multe dintre ele sunt prea puţin cunoscute. O soartă asemănătoare o au şi "Babele de la Ulmet", un soi de pietre cu forme ciudate de farfurii zburătoare, carapace de ţestoase sau bile perfect sferice. Localnicii susţin că sunt vii şi au puteri tămăduitoare. Obiectivul turistic extrem de interesant nu este deloc promovat, la fel ca multe dintre minunăţiile pe care ni le oferă natura în ţara noastră.
Printre văi adânci tăiate de pâraie şi înconjurate de păduri, la 40 de kilometri de Buzău, într-un peisaj care încă şi-a păstrat frusmuseţea sălbatică dăm de satul Ulmet. Ce nu ştiu mulţi este că în mica localitae se ascund adevărate comori ale naturii.
Pietre misterioase, cu forme ciudate, te duc în timp în perioada în care natura abia reuşea să creeze primele forme de viaţă. În liniștea pădurii, balade cântate la vioară, au atras atenția vizitatorilor.
Localnicii, care spun că pietrele ar avea puteri tămăduitoare au denumit ineditele forme de relief „babe" pentru că de la distanţă ar semnăna şi cu nişte femei în vârstă care vorbesc între ele.
Din păcate, zona nu este exploatată din punct de vedere turistic. Singurii ghizi care explică trecătorilor despre istoria pietrelor sunt sătenii. Drumul de acces este greu.
Modul de formare al pietrelor din Ulmet, spun specialiştii, este acelaşi cu cel al perlelor. Întreg procesul determină creşterea acestor formaţiuni, din inima pământului către suprafaţă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰