Antena Meniu Search
x

Banii strânşi pentru cumpărarea statuii lui Brâncuşi, "Cuminţenia Pământului", restituiţi donatorilor

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care sunt restituiţi banii strânşi pentru "Cuminţenia Pământului", a lui Brâncuşi, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Guvernul restituie banii donaţi pentru Cuminţenia Pământului - Observator

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care sunt restituiţi banii strânşi pentru "Cuminţenia Pământului", a lui Brâncuşi, a fost publicată în Monitorul Oficial. Sumele vor fi returnate integral donatorilor.

Ordonanţa de Urgenţă a fost adoptată pe 28 decembrie. Banii vor fi restituiţi donatorilor din contul de disponibilităţi deschis la Trezoreria Statului şi/sau din conturile deschise la instituţiile de credit, până la data de 31 decembrie 2018. Returnarea banilor se face în condiţiile, termenele şi conform procedurii stabilite prin hotărârea guvernamentală.

Costurile aferente restituirii banilor, indiferent de mijlocul prin care aceştia au fost colectaţi, vor fi suportate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a acestei OUG, Ministerul Culturii va elabora hotărârea Guvernului pentru aprobarea condiţiilor, a procedurii şi a termenelor pentru restituirea banilor.

În 2016, Guvernul a lansat campania "Brâncuşi e al meu", pentru cumpărarea statuii Cuminţenia pământului. Conform proiectului, Guvernul urma să aloce 5 milioane de Euro, iar alte 6 milioane de Euro urmau să vină din donaţii, pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi. La încheierea campaniei, pe 30 septembrie 2016, s-au strâns însă doar aproximativ 1,2 milioane de Euro.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Banii strânşi pentru cumpărarea statuii lui Brâncuşi, "Cuminţenia Pământului", restituiţi donatorilor