Antena Meniu Search
x

Bărbatul care a murit aşteptând ambulanţa a fost înmormântat!

A murit cu zile, aşteptând Salvarea! Şi nimic nu garantează că tragedia bărbatului care s-a stins luni seară, în Bucureşti, nu se va mai repeta. Sărăcia sistemului sanitar românesc i-a pus cruce lui Marius. Familia l-a înmormântat astăzi.

Vezi și

 Oamenii spun că ar fi putut trăi. Pentru asta vor să se lupte cu sistemul, în instanţă. După tragedie, şefii Serviciilor de Salvare au început o analiză. România are maşini de ambulanţă, dar nu şi bani pentru a plăti suficiente echipaje medicale.

O soră îşi plânge fratele. Cea care a fost iubita lui nu mai are glas. Ştie că a murit cu zile, în braţele ei. Iar o mamă caută alinare. E al doilea fiu pe care îl pierde.

Potrivit protocoalelor, în cel mult 15 minute, trebuia să primească ajutor. Dar sistemul nu a avut o ambulanţă liberă. Era oră de vârf la dispecerat, iar locul intervenţiei era pe cel mai aglomerat bulevard al Capitalei.

Oficial, s-a stins din cauza unui infarct miocardic. Neoficial, inima lui ar fi rezistat, crede familia. Dar a aşteptat prea mult! Prima ambulanţă care a ajuns la el a venit din Măgurele, Ilfov. De la 15 kilometri distanţă. După aproape trei sferturi de ceas de la primul apel la 112.

Acum, oficialii din Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne analizează unde erau celalte ambulanţe. În cartierul Militari, oficial, sunt alocate trei echipaje SMURD.

Luni seară, două dintre ele erau în service. Iar la Ambulanţă, culmea sunt maşini. Dar statul român nu a găsit bani pentru angajarea de personal suficient.

În următoarele săptămâni, Raed Arafat spune că vor exista 25 de maşini SMURD. Faţă de 19, câte există acum. La Serviciul de Ambulanţă, se va face o reorganizare. Şefii de la Serviciile de Salvare fac şi un apel public.

Aşa se face că ambulanţa cu doctor, care a ajuns în cele din urmă la Marius, venea de la un caz supraestimat. Iniţial, se ceruse ajutor pentru un copil cu traumatisme craniene. Avea, de fapt, un simplu cucui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Bărbatul care a murit aşteptând ambulanţa a fost înmormântat!