Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bătălia cu şobolanii și țânțarii a fost pierdută în multe oraşe mari din România. Cum s-a ajuns la o explozie de dăunătoare

Şobolanii au ajuns să ne fure mâncarea. E tributul pe care-l plătim din cauză că autorităţile au amânat deratizarea până când a fost prea târziu. Aşa s-a întâmplat şi cu dezinsecţia. Ne confruntăm cu o explozie de insecte. În aceste condiţii, nu ne rămâne decât să ne rugăm pentru o vreme stabilă: doar aşa ar da roade tratamentele pentru combaterea dăunătorilor.

de Adrian Lupușor

la 04.07.2021 , 21:18

Un şoarece ronţăie tacticos un ou de ciocolată pe raftul unui supermarket. Nu este o scenă din desene animate, ci sunt imagini filmate azi într-un magazin din Cluj. La Bucureşti, rozătoarele preferă covrigii calzi. Într-un supermarket din Sectorul 1 al Capitalei, doi şobolani împart frăţeşte produse de patiserie. Sunt imagini care ne arată că bătălia cu şoarecii şi şobolanii a fost pierdută în multe oraşe mari. În Capitală, deratizarea s-a făcut cu mare întârziere. La fel şi dezinsecţia. 

Ca şi cum nu ar fi de-ajuns, şi ţânţarii ne sâcâie în vara neplăcerilor. Fie zi, fie seară, insectele ne strică orice ieşire în parc sau la terase. În Turcia, Primăria are contract cu niște firme care dă cu insecticid în fiecare seară, până dimineață, pe fiecare stradă. Așa este normal. Numai că la noi există doar oaze de normalitate printre roiuri de ţânţari. 

Multe restaurante și baruri, nevoite să facă deratizare și dezinsecție constant

Vezi și

Mitroi Marian, manager bar: Săptămânal facem dezinsecția. Deratizarea, o dată la 14 zile. Venim în ajutorul clienților, în a-i proteja și a ne proteja și pe noi.

Pe acelaşi subiect

Adrian Lupușor, reporter Observator: Când ieșim la o terasă pe malul apei, zonă propice pentru înmulțirea țânțarilor, ne este recomandat să purtăm haine cu mâneci lungi, să nu ne îmbrăcăm în culori aprinse și, de preferat ar fi să avem la noi și un spray anti-insecte.

Cu alte cuvinte, suntem pe cont propriu. Dacă vrem ca evenimentele fericite din viaţa noastră să nu devină o bătaie de cap, va trebui să plătim în plus pentru a stârpi gângăniile şi rozătoarele. 

Carmen Ioniță, organizator de evenimente: Noi, ca organizatori, avem spray-uri și niște alte chestii care scot fum pe sub mese, dar mai mult de atât nu putem face pentru invitații noștri și împotriva țântarilor, dar avem un ingredient foarte important - muzica.

Fernando Mihai, reprezentant firmă deratizare: Au fost evenimente private unde am făcut dezinsecții pe partea de exterior. Cu o zi, două înainte. 

Firmele specializate de deratizare și dezinsecție primesc solicitări la foc continuu

Fernando Mihai, reprezentant firmă deratizare: Orice fluctuație de curent, de aer, de vânt, de umezeală, de umiditate duc la un serviciu ineficient în momentul în care îl faci.

Dacă tratamentele ar fi fost făcute la timp, adică în primăvară, vara noastră ar fi arătat altfel. 

Adrian Lupușor Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Bătălia cu şobolanii și țânțarii a fost pierdută în multe oraşe mari din România. Cum s-a ajuns la o explozie de dăunătoare