Antena Meniu Search
x

În fiecare an, la Bâlea Lac, constructorii ridică lăcaşul de cult din blocuri de gheaţă

Ca în fiecare an, la Bâlea Lac, nişte constructori ridică lăcaşul de cult din blocuri de gheaţă, unde se vor reuni creştini de toate confesiunile.

Vezi și

Construiesc o biserică, în timp ce se roagă să fie cât mai frig! Şi asta pentru că biserica este de gheaţă. Ca în fiecare an, la Bâlea Lac, nişte constructori ridică lăcaşul de cult din blocuri de gheaţă, unde se vor reuni creştini de toate confesiunile.

Liniştea de la Bâlea Lac este tulburată, zilele acestea, de sunetul drujbelor. Blocuri de gheaţă sunt tăiate din lac şi cărate spre şantier, unde li se dă forma finală. 

Ca în fiecare an, în zonă se ridică o biserică ce va servi ca lăcaş de cult pentru principalele confesiuni din România. Trebuie să fie de gheaţă pentru a se încadra în decorul în care mai apar igluuri şi un hotel din acelaşi material.

Lucrul în gheaţă are particularităţile sale. Trăinicia construcţiei depinde de temperatura la care au loc lucrările. Pentru că acum este destul de cald, muncitorii folosesc şi lemnul. Provizoriu.

Daniel Corbu, manager: "Este o intrare destul de înaltă, gândită încât să nu avem probleme cu zăpada, să cadă acoperisul. Cu siguranta, la sfarsitul lunii, va fi gata spre vizitare."

Însă până atunci, muncitorii se zoresc să facă rost de material de construcţie.

O operaţiune dificilă, dar care nu stârneşte nicio nemulţumire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » În fiecare an, la Bâlea Lac, constructorii ridică lăcaşul de cult din blocuri de gheaţă