Antena Meniu Search
x

Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, loc de rugăciune pentru oameni de religii diferite

Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, singura de acest fel din România, a fost sfinţită de preoţi de la mai multe confesiuni religioase. Zeci de oameni au urcat acolo ca să ia parte la eveniment. Mai ales că nu este doar un loc doar de rugăciune.

Vezi și

Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, singura de acest fel din România, a fost sfinţită de preoţi de la mai multe confesiuni religioase. Zeci de oameni au urcat acolo ca să ia parte la eveniment. Mai ales că nu este doar un loc doar de rugăciune. Cuplurile care vor să rămână cu amintiri memorabile se pot chiar şi cununa aici. Cu o condiţie, însă! Trebuie să înlocuiască ţinutele elegante cu unele mult mai practice şi mai călduroase.

Lăcaşul de cult a fost realizat după modelul unei vechi biserici săseşti. Meşterii au sculptat blocuri de gheaţă de 50 - 60 de kilograme fiecare, tăiate chiar din lacul Bâlea. În interior există şi un crucifix din gheaţă, dar şi alte sculpturi religioase. O provocare pentru cei care le-au realizat.

Este o biserică simbol şi pentru că uneşte oameni de religii diferite.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nu departe de biserică s-a ridicat din nou şi hotelul de gheaţă, care îi aşteaptă pe turiştii îndrăzneţi. O noapte aici costă aproximativ 600 de lei.

Este pentru al treisprezecelea an consecutiv când în inima Munţilor Făgăraş se sculptează lăcaşul de gheaţă.

Biserica şi hotelul pot fi vizitate până la sfârşitul primăverii, când vremea se încălzeşte la Bâlea Lac, iar construcţiile încep să se topească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, loc de rugăciune pentru oameni de religii diferite