Mii de brazi de Crăciun aruncați în București, la final de sărbători
Curăţenia după Revelion începe în multe oraşe din ţară cu bradul care ne-a decorat casele de sărbători. Pomii uscaţi sunt aruncaţi la întâmplare pe străzi, uneori chiar de la fereastra apartamentului.
Curăţenia după Revelion începe în multe oraşe din ţară cu bradul care ne-a decorat casele de sărbători. Pomii uscaţi sunt aruncaţi la întâmplare pe străzi, uneori chiar de la fereastra apartamentului. În lipsa unui centru de reciclare, până şi grădinile dintre blocuri ajung să fie depozite. Mii de brazi au fost adunaţi în ultimele două zile de muncitorii de la Salubritate din București.
Bucureştenii nu mai au răbdare să ţină în casă până la Bobotează bradul care le-a bucurat sărbătorile. Unii îl aruncă direct în stradă, de la ferestre.
În Bucureşti, brazii uscaţi care ocupă trotuarele aşteaptă să fie ridicaţi de muncitorii de la Salubritate.
20 de maşini au acţionat în prima parte a zilei, numai în sectorul 6 al Capitalei. O operaţiune dificilă mai ales că, după Crăciun şi Revelion, cantitatea de deşeuri de la populaţie aproape se dublează faţă de o perioadă normală. Pentru ca brazii să nu mai ajungă în stradă, unii bucureşteni şi-au schimbat obiceiurile de Crăciun.
- 3 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 3 aprilie, Sfântul Nichita Mărturisitorul. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, joi 3 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 2 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 2 aprilie, Sfântul Cuvios Tit. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
Angajaţii serviciilor de salubritate îi sfătuiesc pe oameni să nu mai arunce la întâmplare brazii uscaţi şi să îi depozitele lângă tomberoane, ca să poată fi adunaţi mai uşor.
După ce, la punctul de colectare, vor fi adunati mii de brazi, de saptamana viitoare urmeaza sa intre la tocat. Lemnul mai gros urmeaza sa fie folosit la fabricarea palului, iar bucatile mai subtiri, la valorificare energetica.
Există şi soluţii pentru cei care iubesc mediul înconjurător. Brazii din ghiveci pot fi replantaţi. În plus, sunt centre comerciale în ţară care oferă vouchere în schimbul unui brad uscat, după sărbători.
România reciclează doar 14 la sută din deşeuri, faţă de alte ţări, unde procentul depăşeşte şi 70 la sută.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰