Antena Meniu Search
x

Video "Bucătar la tine acasă", soluția găsită de câțiva antreprenori din Constanța

Adaptarea este cheia în industria HORECA. În Constanța, mai mulți tineri antreprenori împreună cu cativa bucatari au găsit o soluție care i-ar putea ajuta sa supraviețuiască. Sau cel puţin asta speră. Se numeşte "bucătar la tine acasă". Practic, specialistul alege meniul, face piaţa şi vine direct în bucătăria sau curtea clientului să gătească.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 17.11.2020, 13:16

Vezi și
  • Bucătarii se adaptează pandemiei și oferă noi servicii
  • Fără soluții rapide și inedite, falimentul bate la ușă

Practic, aproape orice preparat poate ieşi perfect... şi acasă. Asta din mâini pricepute. 

Alexandru Mocanu, bucătar: Posibilitatea de a găti fie la plită, ies nişte preparate excepționale, la proţap, berbecuţ, porcuşor, pui, tot ce tine de partea de barbeque. Avem posibilitatea de a găti la ceaun, tochitură, fasole. Am zis sa ne reprofilăm, să mergem la client acasă, la cerere .

Pare a fi ideea salvatoare pentru antreprenorii pe care această perioadă aproape că i-a închis. Dan Revici este bucătar de 20 de ani. Şi-a transformat casa în laborator, s-a extins și a deschis o cofetărie, dar întreaga afacere a început sa scârţâie odata cu pandemia.

Dan Revici, bucătar: Este foarte greu, noi am deschis locația în Constanța în martie, am închis din cauza pandemiei două luni, ne-am reprofilat pe partea de delivery, conform normelor și ne-am redresat pe perioada verii. Sperăm să rezistăm să plătim măcar salariile, dările la stat.

Mihai Badea a investit 350.000 de euro intr-un local pentru evenimente. Pentru că afacerea părea că înflorește, a făcut un al doilea credit pentru a-și extinde localul. Pandemia l-a prins în toiul investițiilor si fara o soluție rapidă, şi businessul lui poate ajunge la faliment. 

Mihai Badea, proprietar local evenimente: S-au anulat foarte multe evenimente, lumea a început să se retragă, noi sperând că totul își va reveni am început să investim din nou, toată lumea a vrut sa dea arvună pentru anul viitor. Acum am început să investim, iar ne-a prins pandemia, nu știm ce sa facem, trebuie să facem ceva sa ne reprofilăm, să supraviețuim, ne-am decis să facem o zona de barbeque, să gătim in aer liber. 

1200 de lei îl costă pe client să-şi ia... bucătar la el acasă. Nu e ieftin, dar nici nu mai există niciun fel de bătaie de cap. Bucătarul face piata și tot el stabileste și meniul ideal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » "Bucătar la tine acasă", soluția găsită de câțiva antreprenori din Constanța