Video Bunătăți tradiționale pentru masa de Crăciun. Afumătorile lucrează la... fum continuu
Pandemia ne-a cam luat gândul de la vacanţă şi ne-a readus la Crăciunul din copilărie: tradiţional, în familie. Şi cum la români sărbătorile înseamnă cât mai multe bunătăţi pe masă, cererea de bucate alese a crescut ca un cozonac bine dospit. Se cer mai ales produse naturale, iar carnea şi cârnaţii sunt de bază.
- De acasă sau de la birou, cu doar câteva clickuri masa de Crăciun este practic rezolvată.
În afumătoarea lui Florin Vechiu din Iaşi se lucrează la fum continuu. Sute de kilograme de produse tradiţionale se desăvârşesc zilnic aici.
După ce a stat la macerat şi condimentat trei zile, carnea se dă la afumat pentru alte douăsprezece ore. Când totul e gata, la uşa domnului Florin se face coadă.
Client: ”Locuim în Iași și nu avem unde să le afumăm, să mâncăm cum era la bunici. Și am zis să le comand că e mai usor”
Masa de Crăciun, la un click distanță
Un platou rece pentru trei persoane costă mai puţin de 100 de lei. Iar preţul pentru preparatele calde pleacă de la 20 de lei şi poate ajunge până la 80 de lei. Comanda se face online.
De acasă sau de la birou cu doar câteva clickuri masa de Crăciun este practic rezolvată. Trebuie doar sa alegem din lista ceea ce dorim sa punem pe masa de sărbători. Sunt și fotografii cu toate produsele.
Avem și lista de preturi, iar lista cu cele dorite o punem într-un mesaj pe Facebook și vom fi anunțați când ne vor fi livrate acasă.
Forfotă am găsit şi în afumătoarea lui Ioan Tătăran din localitatea Lăpușel, județul Maramureș.
Pentru un kilogram de cârnați afumaţi după metode tradiționale, cumpăraţi direct de la producători, gurmanzii trebuie să plătească 55 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰