Cele mai căutate cămine private din București: variante de cazare pentru studenții fără loc la stat

De Redactia Observator.
Publicat: 11.06.2019, 12:50.
Actualizat: 12.06.2019, 10:54

Pentru fiecare student, momentul fericit în care află că tocmai a fost admis la facultate este urmat de preocupările legate de cazare. În căminele private dotările oferite și aparatura electrocasnică disponibilă sunt de cea mai bună calitate.

Reclamă
Cămin privat

Complexul privat West Gate Studios

West Gate Studios

Pentru fiecare student, momentul fericit în care află că tocmai a fost admis la facultate este urmat de preocupările legate de cazare. Dacă în căminele de stat condițiile nu sunt mereu cele mai bune, în unitățile private confortul este peste medie, iar dotările oferite și aparatura electrocasnică disponibilă sunt de cea mai bună calitate.

Cele mai apreciate cămine studențești în care se pot caza cei cu un standard exigent sau care nu au mai prins loc în campusurile de stat se întrec în avantaje.

Cămin West Gate Studios
Reclamă

Care sunt avantajele locuirii într-un cămin privat

Ca tânăr cazat într-un campus privat ai parte de o serie de atuuri care îți fac mai ușoară acomodarea la viața de student și la ritmul precipitat al Capitalei. Nu în ultimul rând, părinții care aleg să își sprijine copiii pe perioada șederii într-un astfel cămin pot fi liniștiți cu privire la modul echilibrat de viață pe care copiii lor îl pot menține chiar și la mare depărtare de casă. Printre avantajele de a locui într-un cămin privat pe perioada studiilor universitare se numără:

  • Siguranța sporită, garantată de serviciile de pază și de supraveghere video;

  • Confortul caracteristic mai degrabă unei locuințe utilate complet;

  • Accesul facil la servicii medicale private;

  • Facilități de agrement și evenimente, cum ar fi terenul de tenis, piscina în aer liber, sala de fitness sau petrecerile tematice și workshopurile.

Reclamă
West Gate Studios

Cum arată topul căminelor private din București

Deși toate campusurile private se ridică peste nivelul celor administrate de universități, concurența a făcut ca acestea să se deosebească semnificativ între ele. Alegerea nu este foarte dificilă, odată ce ai determinat ce anume ți s-ar potrivi mai bine. Iată care sunt cele mai tentante variante:

Reclamă

West Gate Studios: primul campus universitar privat de pe piața românească rămâne și în prezent cel mai mare, iar pachetul de servicii propus este unul cu adevărat complet. Cu cele aproximativ 800 de garsoniere disponibile, căminele grupate sub acest nume pot primi peste 1.500 de studenți.

Complexul West Gate Studios

Studenții sau tinerii profesioniști care doresc să locuiască în complexul West Gate Studios pot alege dintre camera tip Studio, de 25 mp, sau cea tip Junior Suite, de 35 mp, ambele cu balcon.

Reclamă

Ambele tipuri de camere sunt mobilate cu pat, dulap și birou. Fiecare dintre camere este dotată cu mini chicinetă și cu baie proprie, la care se adaugă TV cu abonament cablu TV, frigiderul și aparatul de aer condiționat. Un loc în Studio costă 175 de euro pe lună, iar chiria unui Studio întreg este de 350 de euro. Într-un Junior Suite, cazarea unei persoane pentru o lună costă 195 de euro, iar un Junior Suite, ocupat în întregime, în același interval de timp, va presupune achitarea unei sume de 390 de euro.

Prețurile includ accesul la internet prin cablu, serviciul de curățenie săptămânală în cameră, parcarea gratuită pentru biciclete, supravegherea video a spațiilor comune, accesul la bibliotecă, la sălile de studiu și la zona de grătare. Piscina, spălătoria de haine și cea auto din incinta West Gate Studios oferă un discount de 50%, iar complexul dispune de un supermarket Mega Image deschis non-stop, de cantină, cafenele și farmacie. De asemenea, cei cazați în campusul West Gate Studios beneficiază de abonament medical în rețeaua Medicover.

Arcca Student Housing: Cu 2.600 de locuri de cazare disponibile, campusurile Arcca Student Housing sunt amplasate în trei zone distincte și sunt denumite după acestea: Vitan Village, pe Bulevardul Energeticienilor, Titan Garden, pe Aleea Buchetului, și Pajura Garden, Strada Pajurei. Prețurile chiriei lunare sunt cuprinse între 123 și 320 de euro lunar și includ utilitățile și accesul la internet. Printre facilitățile care le sunt puse la dispoziție studenților cazați în aceste campusuri se mai numără bucătăria, terenul de sport și și spălătoria.

Green Building: Situat în cartierul Militari, în proximitatea pieței Gorjului, căminul privat studențesc Green Building oferă acces la linia de metrou, precum și la traseele de troleibuz și de autobuz. Prin amplasarea sa, complexul oferă acces rapid cu instituțiile de învățământ superior, cum ar fi Universitatea Politehnică sau Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila și oferă conexiuni cu mijloacele care ajung la Universitatea București la Academia de Studii Economice și la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară.

Căminul pune la dispoziția studenților garsoniere de 40 sau de 50 de metri pătrați și chiar opțiunea unui apartament de două camere cu o suprafață de 80 de metri pătrați. Valoarea chiriei lunare este cuprinsă între 140 și 360 de euro, în funcție de tipul de cameră ales, iar aici nu este inclus abonamentul de internet și de tv. Pentru acesta din urmă, studentul trebuie să adauge 50 de lei la factura lunară, care mai poate crește cu încă 15 euro, în cazul în care se optează și pentru servicii de curățenie.

Camera noastră: căminele situate în zonele Regie, Eroilor, Basarab, și Foișorul de foc-Obor oferă acces la rețelele de transport în comun STB și Metrorex. Dotările oferite includ un pachet suficient pentru nevoile de bază, cum ar fi apa caldă, încălzirea centralizată, grupurile sanitare repartizate la fiecare două-trei camere sau bucătăriile complet utilate.

La capitolul dotări se pot enumera cablul TV, conexiunea la internet, frigiderele, cuptoarele cu microunde, mașinile de spălat, uscătorul de rufe, paturile și dulapurile. Căminele se află în apropierea unor centre și hipermarketuri importante, precum și a unor baze sportive ce pot fi frecventate contra cost. Prețul lunar al unei camere este de 460 de lei, sumă ce include contravaloarea tuturor utilităților.

Campus Est: Cele două cămine care poartă acest nume sunt localizate pe strada Popa Lazăr, nr. 10-12, poziție care oferă un acces facil către autobuz, metrou și chiar către autogara situată în vecinătate. Chiria lunară începe de la 219 euro pentru o cameră single de 15 metri pătrați, în timp ce o cameră dublă de 20 de metri pătrați poate fi închiriată în schimbul unei sume de minimum 180 de euro.

Apartamentele de 40 de metri pătrați de o persoană au un cost lunar care începe de la 380 de euro, iar același apartament, dar pentru două persoane, poate fi închiriat pentru cel puțin 220 de euro. Costurile includ contravaloarea facturilor la electricitate, căldură, apă, salubritate, parcare, cablu TV și internet.

Surlei: Căminul de pe strada cu același nume se găsește la nr. 20 și oferă 20 de locuri. Mobilierul nou, bucătăriile echipate complet, terasele de recreere și curțile exterioare cu grătar sunt principalele argumente ale căminului, iar la acestea se adaugă accesul la mașina de spălat, inclus în preț.

Situată la 200 de metri de stația de autobuz ce face legătura cu Piața Unirii și cu zona Regie, clădirea se învecinează cu numeroase magazine alimentare și cu o piață agroalimentare. Prețul unei camere duble în căminul Surlei este de 575 de lei pe lună, într-o cameră dublă, sau de 675 de lei, pentru o cameră single.

Carpex: Campusul de pe strada Papazoglu Dumitru este foarte aproape de universitățile Dimitrie Cantemir, Nicolae Titulescu și Titu Maiorescu, iar cele 220 de camere disponibile sunt dotate cu mobilier nou și cu baie proprie. Taxa aferentă unui loc într-o cameră cu două paturi este de 550 de lei pe lună, iar un loc într-o cameră cu un singur pat va scoate din buzunarele părinților sau din pușculițele studenților suma de 900 de lei.

Mihai Bravu: Căminul studențesc Mihai Bravu se găsește pe strada Știubei, la numărul 23, în apropierea stației de metrou Mihai Bravu. Un loc într-o cameră de șase persoane costă 350 de lei pe lună, iar într-o cameră de două persoane, cu 100 de lei mai mult. Chiria lunară acoperă și întreținerea, iar bucătăriile din cămin sunt complet mobilate și utilate cu aparatură.

Lăcrămioarei: O variantă pentru studenții cu un buget nu foarte generos este căminul de pe strada Lăcrămioarei, nr. 56. Apropiat de stația de metrou Dristor, campusul dispune de camere cu două sau cu trei paturi care sunt dotate cu baie proprie, televizor, frigider și conexiune la internet. Chiria într-o cameră cu trei paturi este de 350 de lei de persoană, iar cea pentru o cameră cu două paturi se ridică la 400 de lei pe lună. La aceste sume se adaugă taxa de 100 de lei pentru utilitățile lunare.

Horoscop Parc: Situat pe strada Barbu Văcărescu, nr. 164 A, căminul studențesc oferă acces la stația de metrou Aurel Vlaicu și se află în vecinătatea lacului Tei.

Fie că ești în căutarea unui cămin privat pentru anul universitar din toamnă sau pentru că vrei să rămâi în Capitală pe perioada verii, cu siguranță ai la dispoziție o ofertă bogată. În funcție de bugetul tău și de necesități, vei putea alege ce ți se potrivește cel mai bine.

Credit foto: West Gate Studios

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
recomandari pe a1.ro
Invitații care au lipsit de la o nuntă au primit acasă un plic neașteptat. Când l-au desfăcut au crezut că nu văd bine
Invitații care au lipsit de la o nuntă au primit acasă un plic neașteptat. Când l-au desfăcut au crezut că nu văd bine
Reclamă
Top știri
Mihaela Miloiu îşi poate găsi liniştea. Bărbatul care a mutilat-o şi ucis-o pe prostituata româncă de 18 ani, condamnat la 30 de ani de închisoare
1
Extern • ieri la 13:11

Mihaela Miloiu îşi poate găsi liniştea. Bărbatul care a mutilat-o şi ucis-o pe prostituata româncă de 18 ani, condamnat la 30 de ani de închisoare

Mihaela Miloiu îşi poate găsi liniştea. Bărbatul care a mutilat-o şi ucis-o pe prostituata româncă de 18 ani, condamnat la 30 de ani de închisoare
Un tânăr de 21 de ani şi iubita însărcinată, mamă a două fetiţe, au murit la 8 zile distanţă unul de celălalt, în UK:  "Cât de nedreaptă poate fi lumea asta"
2
Mapamond • pe 24.09 la 08:58

Un tânăr de 21 de ani şi iubita însărcinată, mamă a două fetiţe, au murit la 8 zile distanţă unul de celălalt, în UK: "Cât de nedreaptă poate fi lumea asta"

Un tânăr de 21 de ani şi iubita însărcinată, mamă a două fetiţe, au murit la 8 zile distanţă unul de celălalt, în UK: "Cât de nedreaptă poate fi lumea asta"
Bula imobiliară a Chinei ameninţă întreaga planetă. Un video dramatic cu 15 blocuri demolate într-un minut arată cât de gravă este problema
3
Extern • pe 23.09 la 09:37

Bula imobiliară a Chinei ameninţă întreaga planetă. Un video dramatic cu 15 blocuri demolate într-un minut arată cât de gravă este problema

Bula imobiliară a Chinei ameninţă întreaga planetă. Un video dramatic cu 15 blocuri demolate într-un minut arată cât de gravă este problema
Bărbat atacat şi sfâşiat de urs chiar în spatele casei, în Prahova. Câinii au sărit să-l apere: "Va rămâne mutilat pe tot restul vieţii"
4
Eveniment • ieri la 07:55

Bărbat atacat şi sfâşiat de urs chiar în spatele casei, în Prahova. Câinii au sărit să-l apere: "Va rămâne mutilat pe tot restul vieţii"

Bărbat atacat şi sfâşiat de urs chiar în spatele casei, în Prahova. Câinii au sărit să-l apere: "Va rămâne mutilat pe tot restul vieţii"
Tânăr informatician dispărut de o săptămână, găsit mort. Era atârnat de un stejar, lângă o fermă din Pavia, Italia
5
Mapamond • ieri la 13:53

Tânăr informatician dispărut de o săptămână, găsit mort. Era atârnat de un stejar, lângă o fermă din Pavia, Italia

Tânăr informatician dispărut de o săptămână, găsit mort. Era atârnat de un stejar, lângă o fermă din Pavia, Italia
RECOMANDĂRI
Liberalii îşi aleg astăzi secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii. Echipa câștigătoare a lui Florin Cîțu
Politic • la 09:18

Liberalii îşi aleg astăzi secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii. Echipa câștigătoare a lui Florin Cîțu

Liberalii îşi aleg astăzi secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii. Consiliul Național al PNL va avea...

Liberalii îşi aleg astăzi secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii. Echipa câștigătoare a lui Florin Cîțu
Parlamentul federal unicameral al Republicii Federale Germania
Extern • la 09:10
Live Text

Epoca Merkel se încheie, germanii își aleg un nou cancelar | Peste 60 de milioane de oameni așteptați la urne, pentru a decide direcția politică a celei mai puternice economii europene

Epoca Merkel se încheie, germanii își aleg un nou cancelar | Peste 60 de milioane de oameni așteptați la urne, pentru a decide direcția politică a celei mai puternice economii europene
Liberalii au ales: SuperCîţu, noul şef al PNL. La congres, doar bătăile fizice au lipsit. În rest, a fost un circ total
Politic • la 07:53
Video

Liberalii au ales: SuperCîţu, noul şef al PNL. La congres, doar bătăile fizice au lipsit. În rest, a fost un circ total

Liberalii au ales: SuperCîţu, noul şef al PNL. La congres, doar bătăile fizice au lipsit. În rest, a fost un circ total
Filmul românesc "Crai nou", regizat de Alina Grigore, a obţinut marele premiu Scoica de Aur, în Spania
Entertainment • la 09:16
Video

Filmul românesc "Crai nou", regizat de Alina Grigore, a obţinut marele premiu Scoica de Aur, în Spania

Filmul românesc "Crai nou", regizat de Alina Grigore, a obţinut marele premiu Scoica de Aur, în Spania
PARTENERI
Mirela Vaida vrea să devină mamă pentru a patra oară. Prezentatoarea de la Acces Direct știe deja ce nume va purta copilul: ”Ne gândim des”
spynews.ro
Mirela Vaida vrea să devină mamă pentru a patra oară. Prezentatoarea de la Acces Direct știe deja ce nume va purta copilul: ”Ne gândim des”
City Insurance, pagubă istorică! ASF ar fi tolerat un CARITAS în companie
libertatea.ro
City Insurance, pagubă istorică! ASF ar fi tolerat un CARITAS în companie
Diferențele genetice între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni ANALIZA
Ziare.com
Diferențele genetice între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni ANALIZA
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Mama ucigașă a băgat-o pe Sofia în mașina de spălat! Clipul șocant descoperit de anchetatori
gandul.ro
Mama ucigașă a băgat-o pe Sofia în mașina de spălat! Clipul șocant descoperit de anchetatori
Fiica lui Gigi Becali, gest incredibil! Ce a făcut cu Bentley-ul de 250.000 de euro cumpărat de miliardar
prosport.ro
Fiica lui Gigi Becali, gest incredibil! Ce a făcut cu Bentley-ul de 250.000 de euro cumpărat de miliardar
Noi restricţii pentru adoptate de Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență! Magazinele se vor închide la ora 18:00
bzi.ro
Noi restricţii pentru adoptate de Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență! Magazinele se vor închide la ora 18:00
"Sunt infometata!" A fost o legenda a muzicii, azi este de nerecunoscut! Boala a distrus-o
redactia.ro
"Sunt infometata!" A fost o legenda a muzicii, azi este de nerecunoscut! Boala a distrus-o
Mauricio Islas era adorat de milioane de fani acum 22 de ani. Cum arată în prezent actorul din Amor Gitano
tvhappy.ro
Mauricio Islas era adorat de milioane de fani acum 22 de ani. Cum arată în prezent actorul din Amor Gitano
Gestul făcut de Messi chiar în timpul meciului. Antrenorul l-a scos imediat de pe teren
GSP
Gestul făcut de Messi chiar în timpul meciului. Antrenorul l-a scos imediat de pe teren
Probleme mari pentru proprietarii de centrale de apartament! Bruxelles-ul a decis reguli noi
money.ro
Probleme mari pentru proprietarii de centrale de apartament! Bruxelles-ul a decis reguli noi
Anamaria Prodan, încercare disperată de a-şi salva căsnicia. Ce a făcut de ziua lui Laurenţiu Reghecampf. Gest total surprinzător
as.ro
Anamaria Prodan, încercare disperată de a-şi salva căsnicia. Ce a făcut de ziua lui Laurenţiu Reghecampf. Gest total surprinzător
BIANCA IACOB

Dupa noi, gunoiul

O campanie de
Bianca Iacob
Faimoasa roşie de Izbiceni, din mijlocul gunoaielor, pe mesele românilor. Crescută cu apă contaminată, în pământ cu de 6 ori mai mult plumb decât limita normală
După noi, gunoiul • pe 23.09 la 20:12
Video

Faimoasa roşie de Izbiceni, din mijlocul gunoaielor, pe mesele românilor. Crescută cu apă contaminată, în pământ cu de 6 ori mai mult plumb decât limita normală

Aţi mânca fructe sau legume crescute din gunoi şi aţi bea apă otrăvită? S-ar putea s-o faceţi fără să vă daţi seama....

Faimoasa roşie de Izbiceni, din mijlocul gunoaielor, pe mesele românilor. Crescută cu apă contaminată, în pământ cu de 6 ori mai mult plumb decât limita normală
Plaja de la Costinești, sufocată de gunoaie. Turiștii împart nisipul cu caserole goale, mucuri de ţigară, sticle și scutece folosite: ”Erau acolo când am venit”
După noi, gunoiul • pe 30.07 la 20:56
Video

Plaja de la Costinești, sufocată de gunoaie. Turiștii împart nisipul cu caserole goale, mucuri de ţigară, sticle și scutece folosite: ”Erau acolo când am venit”

Plaja de la Costinești, sufocată de gunoaie. Turiștii împart nisipul cu caserole goale, mucuri de ţigară, sticle și scutece folosite: ”Erau acolo când am venit”
4.500.000 de tone de gunoi, anual în România. Procuror: "E apocalipsă şi trag semnale de alarmă până când cineva înţelege lucrul acesta"
După noi, gunoiul • pe 24.07 la 20:56
Video

4.500.000 de tone de gunoi, anual în România. Procuror: "E apocalipsă şi trag semnale de alarmă până când cineva înţelege lucrul acesta"

4.500.000 de tone de gunoi, anual în România. Procuror: "E apocalipsă şi trag semnale de alarmă până când cineva înţelege lucrul acesta"
Capitala, sufocată de sacii cu gunoaie care zac prin toate sectoarele: ''Cel mai tare salubrist, la ora actuală în Bucureşti, este femeia de serviciu''
După noi, gunoiul • pe 21.07 la 20:54
Video

Capitala, sufocată de sacii cu gunoaie care zac prin toate sectoarele: ''Cel mai tare salubrist, la ora actuală în Bucureşti, este femeia de serviciu''

Capitala, sufocată de sacii cu gunoaie care zac prin toate sectoarele: ''Cel mai tare salubrist, la ora actuală în Bucureşti, este femeia de serviciu''
Vezi toate stirile
CITEȘTE PE A1.ro
A cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
A cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Cum arăta Brigitte Pastramă la 19 ani, înainte să își facă operații estetice
Cum arăta Brigitte Pastramă la 19 ani, înainte să își facă operații estetice
Observator de bine
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 24.09 la 18:05
Video

Observator de bine, 24 septembrie 2021. Locuitorii din Sao Paulo vor putea călători cu taxiuri aeriene electrice

Observator de bine, 24 septembrie 2021, prezentat de Greta Gavrilă.

Observator de bine, 24 septembrie 2021. Locuitorii din Sao Paulo vor putea călători cu taxiuri aeriene electrice
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 23.09 la 21:42
Video

Observator de bine, 23 septembrie 2021. Daren Cahill i-a transmis un mesaj emoţionant Simonei Halep, la finalul colaborării

Observator de bine, 23 septembrie 2021. Daren Cahill i-a transmis un mesaj emoţionant Simonei Halep, la finalul colaborării
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 22.09 la 21:38
Video

Observator de bine, 22 septembrie 2021. Catherine Zeta-Jones a anunţat că va veni în România

Observator de bine, 22 septembrie 2021. Catherine Zeta-Jones a anunţat că va veni în România