Cele mai căutate cămine private din București: variante de cazare pentru studenții fără loc la stat

De Redactia Observator.
Publicat: 11.06.2019, 12:50.
Actualizat: 12.06.2019, 10:54

Pentru fiecare student, momentul fericit în care află că tocmai a fost admis la facultate este urmat de preocupările legate de cazare. În căminele private dotările oferite și aparatura electrocasnică disponibilă sunt de cea mai bună calitate.

Reclamă
Cămin privat

Complexul privat West Gate Studios

West Gate Studios

Pentru fiecare student, momentul fericit în care află că tocmai a fost admis la facultate este urmat de preocupările legate de cazare. Dacă în căminele de stat condițiile nu sunt mereu cele mai bune, în unitățile private confortul este peste medie, iar dotările oferite și aparatura electrocasnică disponibilă sunt de cea mai bună calitate.

Cele mai apreciate cămine studențești în care se pot caza cei cu un standard exigent sau care nu au mai prins loc în campusurile de stat se întrec în avantaje.

Cămin West Gate Studios
Reclamă

Care sunt avantajele locuirii într-un cămin privat

Ca tânăr cazat într-un campus privat ai parte de o serie de atuuri care îți fac mai ușoară acomodarea la viața de student și la ritmul precipitat al Capitalei. Nu în ultimul rând, părinții care aleg să își sprijine copiii pe perioada șederii într-un astfel cămin pot fi liniștiți cu privire la modul echilibrat de viață pe care copiii lor îl pot menține chiar și la mare depărtare de casă. Printre avantajele de a locui într-un cămin privat pe perioada studiilor universitare se numără:

  • Siguranța sporită, garantată de serviciile de pază și de supraveghere video;

  • Confortul caracteristic mai degrabă unei locuințe utilate complet;

  • Accesul facil la servicii medicale private;

  • Facilități de agrement și evenimente, cum ar fi terenul de tenis, piscina în aer liber, sala de fitness sau petrecerile tematice și workshopurile.

Reclamă
West Gate Studios

Cum arată topul căminelor private din București

Deși toate campusurile private se ridică peste nivelul celor administrate de universități, concurența a făcut ca acestea să se deosebească semnificativ între ele. Alegerea nu este foarte dificilă, odată ce ai determinat ce anume ți s-ar potrivi mai bine. Iată care sunt cele mai tentante variante:

Reclamă

West Gate Studios: primul campus universitar privat de pe piața românească rămâne și în prezent cel mai mare, iar pachetul de servicii propus este unul cu adevărat complet. Cu cele aproximativ 800 de garsoniere disponibile, căminele grupate sub acest nume pot primi peste 1.500 de studenți.

Complexul West Gate Studios

Studenții sau tinerii profesioniști care doresc să locuiască în complexul West Gate Studios pot alege dintre camera tip Studio, de 25 mp, sau cea tip Junior Suite, de 35 mp, ambele cu balcon.

Reclamă

Ambele tipuri de camere sunt mobilate cu pat, dulap și birou. Fiecare dintre camere este dotată cu mini chicinetă și cu baie proprie, la care se adaugă TV cu abonament cablu TV, frigiderul și aparatul de aer condiționat. Un loc în Studio costă 175 de euro pe lună, iar chiria unui Studio întreg este de 350 de euro. Într-un Junior Suite, cazarea unei persoane pentru o lună costă 195 de euro, iar un Junior Suite, ocupat în întregime, în același interval de timp, va presupune achitarea unei sume de 390 de euro.

Prețurile includ accesul la internet prin cablu, serviciul de curățenie săptămânală în cameră, parcarea gratuită pentru biciclete, supravegherea video a spațiilor comune, accesul la bibliotecă, la sălile de studiu și la zona de grătare. Piscina, spălătoria de haine și cea auto din incinta West Gate Studios oferă un discount de 50%, iar complexul dispune de un supermarket Mega Image deschis non-stop, de cantină, cafenele și farmacie. De asemenea, cei cazați în campusul West Gate Studios beneficiază de abonament medical în rețeaua Medicover.

Arcca Student Housing: Cu 2.600 de locuri de cazare disponibile, campusurile Arcca Student Housing sunt amplasate în trei zone distincte și sunt denumite după acestea: Vitan Village, pe Bulevardul Energeticienilor, Titan Garden, pe Aleea Buchetului, și Pajura Garden, Strada Pajurei. Prețurile chiriei lunare sunt cuprinse între 123 și 320 de euro lunar și includ utilitățile și accesul la internet. Printre facilitățile care le sunt puse la dispoziție studenților cazați în aceste campusuri se mai numără bucătăria, terenul de sport și și spălătoria.

Green Building: Situat în cartierul Militari, în proximitatea pieței Gorjului, căminul privat studențesc Green Building oferă acces la linia de metrou, precum și la traseele de troleibuz și de autobuz. Prin amplasarea sa, complexul oferă acces rapid cu instituțiile de învățământ superior, cum ar fi Universitatea Politehnică sau Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila și oferă conexiuni cu mijloacele care ajung la Universitatea București la Academia de Studii Economice și la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară.

Căminul pune la dispoziția studenților garsoniere de 40 sau de 50 de metri pătrați și chiar opțiunea unui apartament de două camere cu o suprafață de 80 de metri pătrați. Valoarea chiriei lunare este cuprinsă între 140 și 360 de euro, în funcție de tipul de cameră ales, iar aici nu este inclus abonamentul de internet și de tv. Pentru acesta din urmă, studentul trebuie să adauge 50 de lei la factura lunară, care mai poate crește cu încă 15 euro, în cazul în care se optează și pentru servicii de curățenie.

Camera noastră: căminele situate în zonele Regie, Eroilor, Basarab, și Foișorul de foc-Obor oferă acces la rețelele de transport în comun STB și Metrorex. Dotările oferite includ un pachet suficient pentru nevoile de bază, cum ar fi apa caldă, încălzirea centralizată, grupurile sanitare repartizate la fiecare două-trei camere sau bucătăriile complet utilate.

La capitolul dotări se pot enumera cablul TV, conexiunea la internet, frigiderele, cuptoarele cu microunde, mașinile de spălat, uscătorul de rufe, paturile și dulapurile. Căminele se află în apropierea unor centre și hipermarketuri importante, precum și a unor baze sportive ce pot fi frecventate contra cost. Prețul lunar al unei camere este de 460 de lei, sumă ce include contravaloarea tuturor utilităților.

Campus Est: Cele două cămine care poartă acest nume sunt localizate pe strada Popa Lazăr, nr. 10-12, poziție care oferă un acces facil către autobuz, metrou și chiar către autogara situată în vecinătate. Chiria lunară începe de la 219 euro pentru o cameră single de 15 metri pătrați, în timp ce o cameră dublă de 20 de metri pătrați poate fi închiriată în schimbul unei sume de minimum 180 de euro.

Apartamentele de 40 de metri pătrați de o persoană au un cost lunar care începe de la 380 de euro, iar același apartament, dar pentru două persoane, poate fi închiriat pentru cel puțin 220 de euro. Costurile includ contravaloarea facturilor la electricitate, căldură, apă, salubritate, parcare, cablu TV și internet.

Surlei: Căminul de pe strada cu același nume se găsește la nr. 20 și oferă 20 de locuri. Mobilierul nou, bucătăriile echipate complet, terasele de recreere și curțile exterioare cu grătar sunt principalele argumente ale căminului, iar la acestea se adaugă accesul la mașina de spălat, inclus în preț.

Situată la 200 de metri de stația de autobuz ce face legătura cu Piața Unirii și cu zona Regie, clădirea se învecinează cu numeroase magazine alimentare și cu o piață agroalimentare. Prețul unei camere duble în căminul Surlei este de 575 de lei pe lună, într-o cameră dublă, sau de 675 de lei, pentru o cameră single.

Carpex: Campusul de pe strada Papazoglu Dumitru este foarte aproape de universitățile Dimitrie Cantemir, Nicolae Titulescu și Titu Maiorescu, iar cele 220 de camere disponibile sunt dotate cu mobilier nou și cu baie proprie. Taxa aferentă unui loc într-o cameră cu două paturi este de 550 de lei pe lună, iar un loc într-o cameră cu un singur pat va scoate din buzunarele părinților sau din pușculițele studenților suma de 900 de lei.

Mihai Bravu: Căminul studențesc Mihai Bravu se găsește pe strada Știubei, la numărul 23, în apropierea stației de metrou Mihai Bravu. Un loc într-o cameră de șase persoane costă 350 de lei pe lună, iar într-o cameră de două persoane, cu 100 de lei mai mult. Chiria lunară acoperă și întreținerea, iar bucătăriile din cămin sunt complet mobilate și utilate cu aparatură.

Lăcrămioarei: O variantă pentru studenții cu un buget nu foarte generos este căminul de pe strada Lăcrămioarei, nr. 56. Apropiat de stația de metrou Dristor, campusul dispune de camere cu două sau cu trei paturi care sunt dotate cu baie proprie, televizor, frigider și conexiune la internet. Chiria într-o cameră cu trei paturi este de 350 de lei de persoană, iar cea pentru o cameră cu două paturi se ridică la 400 de lei pe lună. La aceste sume se adaugă taxa de 100 de lei pentru utilitățile lunare.

Horoscop Parc: Situat pe strada Barbu Văcărescu, nr. 164 A, căminul studențesc oferă acces la stația de metrou Aurel Vlaicu și se află în vecinătatea lacului Tei.

Fie că ești în căutarea unui cămin privat pentru anul universitar din toamnă sau pentru că vrei să rămâi în Capitală pe perioada verii, cu siguranță ai la dispoziție o ofertă bogată. În funcție de bugetul tău și de necesități, vei putea alege ce ți se potrivește cel mai bine.

Credit foto: West Gate Studios

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
recomandari pe a1.ro
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare
Reclamă
Top știri
Cristi a murit într-un teribil accident în Botoșani, la doar două zile de la nuntă. Tânărul fusese mire în weekend
1
Eveniment • ieri la 11:23

Cristi a murit într-un teribil accident în Botoșani, la doar două zile de la nuntă. Tânărul fusese mire în weekend

Cristi a murit într-un teribil accident în Botoșani, la doar două zile de la nuntă. Tânărul fusese mire în weekend
Un fost chirurg a mărturisit că și-a ucis soția și a aruncat-o din avion, deasupra Atlanticului, după decenii în care și-a menținut nevinovăția, în SUA
2
Extern • pe 24.10 la 17:38

Un fost chirurg a mărturisit că și-a ucis soția și a aruncat-o din avion, deasupra Atlanticului, după decenii în care și-a menținut nevinovăția, în SUA

Un fost chirurg a mărturisit că și-a ucis soția și a aruncat-o din avion, deasupra Atlanticului, după decenii în care și-a menținut nevinovăția, în SUA
"Bate Poliţia ăsta, bă!". Doi polițiști locali, luați la pumni în centrul Timişoarei, în miez de noapte
3
Eveniment • pe 24.10 la 08:25

"Bate Poliţia ăsta, bă!". Doi polițiști locali, luați la pumni în centrul Timişoarei, în miez de noapte

"Bate Poliţia ăsta, bă!". Doi polițiști locali, luați la pumni în centrul Timişoarei, în miez de noapte
Adolescent mort într-un BMW, pe un drum din Argeș. Prietenul lui cumpărase recent mașina și l-a invitat o plimbare 
4
Eveniment • ieri la 07:36

Adolescent mort într-un BMW, pe un drum din Argeș. Prietenul lui cumpărase recent mașina și l-a invitat o plimbare 

Adolescent mort într-un BMW, pe un drum din Argeș. Prietenul lui cumpărase recent mașina și l-a invitat o plimbare 
O tânără mamă, care îi citea bebeluşului din Biblie înainte de culcare, a fost nimerită în cap de un glonț rătăcit, în SUA: ''Este în Rai chiar acum''
5
Mapamond • ieri la 08:26

O tânără mamă, care îi citea bebeluşului din Biblie înainte de culcare, a fost nimerită în cap de un glonț rătăcit, în SUA: ''Este în Rai chiar acum''

O tânără mamă, care îi citea bebeluşului din Biblie înainte de culcare, a fost nimerită în cap de un glonț rătăcit, în SUA: ''Este în Rai chiar acum''
RECOMANDĂRI
O echipă Observator s-a întors la secţia ATI de la Marius Nasta, la o săptămână după ce a filmat imagini de coşmar. Câţi pacienţi mai sunt în viaţă astăzi
Exclusiv Observator • la 19:42
Video

O echipă Observator s-a întors la secţia ATI de la Marius Nasta, la o săptămână după ce a filmat imagini de coşmar. Câţi pacienţi mai sunt în viaţă astăzi

Cea mai cruntă bătălie cu virusul se dă în terapie intensivă: o echipă Observator a revenit să filmeze în secţia ATI de la...

O echipă Observator s-a întors la secţia ATI de la Marius Nasta, la o săptămână după ce a filmat imagini de coşmar. Câţi pacienţi mai sunt în viaţă astăzi
Nicolae Ciucă ia în calcul să îşi depună mandatul. Surse Observator: Marcel Ciolacu a stârnit revoltă în partid după ce a vrut să intre PSD la guvernare
Politic • la 19:47
Video

Nicolae Ciucă ia în calcul să îşi depună mandatul. Surse Observator: Marcel Ciolacu a stârnit revoltă în partid după ce a vrut să intre PSD la guvernare

Nicolae Ciucă ia în calcul să îşi depună mandatul. Surse Observator: Marcel Ciolacu a stârnit revoltă în partid după ce a vrut să intre PSD la guvernare
Cea mai dorită autostradă din România a băgat spaima într-o comună. "Ai auzit, nu, vecine?"
Eveniment • la 19:53
Video

Cea mai dorită autostradă din România a băgat spaima într-o comună. "Ai auzit, nu, vecine?"

Cea mai dorită autostradă din România a băgat spaima într-o comună. "Ai auzit, nu, vecine?"
DOCUMENT. Noi excepţii pentru intrarea în instituţiile publice. CNSU a adoptat o nouă hotărâre
Eveniment • la 13:30

DOCUMENT. Noi excepţii pentru intrarea în instituţiile publice. CNSU a adoptat o nouă hotărâre

DOCUMENT. Noi excepţii pentru intrarea în instituţiile publice. CNSU a adoptat o nouă hotărâre
PARTENERI
Carmen de la Sălciua, acuzată că a spart casa unei femei! Declarații exclusive de la cea înșelată: "Mi-a spus să-i dau divorțul că vrea să stea cu ea"
spynews.ro
Carmen de la Sălciua, acuzată că a spart casa unei femei! Declarații exclusive de la cea înșelată: "Mi-a spus să-i dau divorțul că vrea să stea cu ea"
Un fenomen nou bate și la ușile României: de ce femeile educate își găsesc tot mai rar partener?
libertatea.ro
Un fenomen nou bate și la ușile României: de ce femeile educate își găsesc tot mai rar partener?
Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”
bzi.ro
Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
bzi.ro
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
Horoscopul zilei de 26 octombrie 2021. Vărsătorii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Horoscopul zilei de 26 octombrie 2021. Vărsătorii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Cristi a murit la doar o zi după nuntă. Șoferul care a provocat accidentul era beat!
gandul.ro
Cristi a murit la doar o zi după nuntă. Șoferul care a provocat accidentul era beat!
FOTO. Cât de frumoasă este Ioana Țiriac, unica fiică a miliardarului Ion Țiriac! Cum i-a captat atenția Simonei Halep
prosport.ro
FOTO. Cât de frumoasă este Ioana Țiriac, unica fiică a miliardarului Ion Țiriac! Cum i-a captat atenția Simonei Halep
Imaginea dezolantă a cimitirelor sufocate în urma valului de decese COVID. “Solicitările la pompe funebre au crescut cu 40-50% față de anul trecut” FOTO
Ziare.com
Imaginea dezolantă a cimitirelor sufocate în urma valului de decese COVID. “Solicitările la pompe funebre au crescut cu 40-50% față de anul trecut” FOTO
Anamaria Prodan și-a ales cel mai temut avocat pentru divort. E cunoscut pentru că a golit contul unui milionar la partaj
redactia.ro
Anamaria Prodan și-a ales cel mai temut avocat pentru divort. E cunoscut pentru că a golit contul unui milionar la partaj
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Burak Ozcivit. Fahriye Evcen Özçivit nu este străină de lumea mondenă
tvhappy.ro
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Burak Ozcivit. Fahriye Evcen Özçivit nu este străină de lumea mondenă
Cum se împarte averea! Câți bani primește Reghecampf la divorț: „Trădătorul e în genunchi”
GSP
Cum se împarte averea! Câți bani primește Reghecampf la divorț: „Trădătorul e în genunchi”
Un bărbat arestat la domiciliu a cerut să fie transferat în închisoare pentru că nu mai suporta să stea în casă cu soția
money.ro
Un bărbat arestat la domiciliu a cerut să fie transferat în închisoare pentru că nu mai suporta să stea în casă cu soția
Dezvăluire incredibilă despre Anamaria Prodan. Ce avere avea, de fapt, când l-a cunoscut pe Laurențiu Reghecampf. Acuzată că minte chiar de fina ei
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Anamaria Prodan. Ce avere avea, de fapt, când l-a cunoscut pe Laurențiu Reghecampf. Acuzată că minte chiar de fina ei
„Nu mai e loc de împăcare”. Anamaria Prodan îl face praf pe Laurenţiu Reghecampf. Cum a umilit-o antrenorul
as.ro
„Nu mai e loc de împăcare”. Anamaria Prodan îl face praf pe Laurenţiu Reghecampf. Cum a umilit-o antrenorul
Rețeaua socială a lui Donald Trump deja întâmpină probleme. De ce riscă să fie dată în judecată
UseIT
Rețeaua socială a lui Donald Trump deja întâmpină probleme. De ce riscă să fie dată în judecată
Observator de bine
Greta Gavrilă
Observator de bine • ieri la 22:04
Video

Observator de bine, 25 octombrie 2021. Fiica lui Paul Walker, condusă la altar de Vin Diesel

Observator de bine, 25 octombrie 2021, prezentat de Greta Gavrilă.

Observator de bine, 25 octombrie 2021. Fiica lui Paul Walker, condusă la altar de Vin Diesel
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 22.10 la 20:41
Video

Observator de bine, 22 octombrie 2021. O femeie din Statele Unite a salvat 27 de căţeluşi, care urmau să fie eutanasiaţi

Observator de bine, 22 octombrie 2021. O femeie din Statele Unite a salvat 27 de căţeluşi, care urmau să fie eutanasiaţi
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 21.10 la 22:39
Video

Observator de bine, 21 octombrie 2021. Topul celor mai bune 100 seriale din istorie

Observator de bine, 21 octombrie 2021. Topul celor mai bune 100 seriale din istorie