Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Câmp cu maci din Iași, magnet pentru amatorii de selfie-uri. Proprietarul se plânge că vizitatorii i-au distrus cultura de mazăre

Câmpul cu maci de la Vlădeni a devenit o adevărată atracție turistică pentru tinerii care parcurg chiar și sute de kilometri pentru câteva poze pentru Facebook și Instagram.

de Ana Maria Ghiarasim

la 02.05.2022 , 09:29

Câmp cu maci din Iași, magnet pentru amatorii de selfie-uri Câmp cu maci din Iași, magnet pentru amatorii de selfie-uri - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Proprietarul terenului a angajat 2 paznici care să-i ghideze pe ”turiști” pe cărările improvizate.
  • Omul speră să poată recupera măcar un sfert din cultura de mazăre.

Paznicul terenului deținut de unul dintre cei mai mari fermieri din Iași a devenit ghid turistic pentru cei care au ajuns la câmpul cu maci. Asta în vreme ce proprietarul terenului speră ca „nebunia selfie-urilor” din câmpul cu flori roșii să se termine cât mai repede, după ce culturile cu mazăre de pe cele 17 hectare au fost distruse aproape în întregime.

„Nu pot să mă cert cu oamenii. Am angajat doi paznici, am pus o bandă care să delimiteze zona respectivă”, spune proprietarul, potrivit bzi.ro.

Imediat ce au fost postate primele fotografii cu câmpul cu maci au început să apară și primii „turiști”. Dacă la început, când au venit primii „turiști”, paznicul terenului a încercat să împiedice accesul persoanelor străine în câmpul cu maci, situația s-a schimbat rapid. A făcut cărări printre păstăile de mazăre, ca oamenii să-și poată face poze liniștiți.

Articolul continuă după reclamă

Proprietarul terenului așteaptă să treacă nebunia și să recupereze ce se mai poate din plantația cu mazăre, mai ales că este aproape coaptă. Un sfert din ce ar fi trebuit să fie.

Pierderile sunt estimate la câteva zeci de mii de lei, bani pe care nu are de unde să-i recupereze momentan.

Citește și:
Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Câmp cu maci din Iași, magnet pentru amatorii de selfie-uri. Proprietarul se plânge că vizitatorii i-au distrus cultura de mazăre