Antena Meniu Search
x

Carantinarea Timişoarei, mărul discordiei între primar şi prefect

Timişoara se califică în topul nedorit al oraşelor care ar trebui să intre în carantină. Primarul ar vrea, prefectul se opune, iar ministrul Sănătăţii le dă dreptate tuturor. La mijloc, sunt medicii copleşiţi de numărul de infectări şi oamenii - victime ale bâjbâielii generale.

de Redactia Observator

la 04.11.2020, 21:56

Vezi și
  • Prefectului judeţului Cluj a anunţat azi carantinarea municipiului Gherla.
  • Indicele de infectare cu noul coronavirus se apropie de 9 la mia de locuitori.

Localnic: Trebuia să între Timișoara în carantină având în vedere situația actuală a pandemiei, numai că nimeni nu are curajul să ia decizii. 

Iar cei care au curaj să decidă, nu sunt lăsaţi. Carantinarea oraşului de pe Bega a devenit mărul discordiei între primar şi prefect. 

Liliana Oneţ - prefect Timiş: Deocamdată nu s-a făcut o analiză de către Direcția de Sănătate Publică pe ceea ce înseamnă carantinarea Timișoarei. 

Au decis în schimb să carantineze nu mai puţin de opt localităţi din jurul oraşului, în speranţa că vor feri capitala Banatului de o închidere totală.

Liliana Oneţ - prefect Timiş: Există posibilitatea să reducem din numărul de cazuri pe Timișoara.

Dominic Fritz - primarul Timişoarei: Eu insist că în continuare avem nevoie de o direcție clară din partea guvernului, care sunt citeriile pe care se decide o carantinare, mai ales că ne apropiem de acest prag de 6 infectari la mia de locuitori

Nelu Tătaru: Fiecare localitate este evaluată separat dacă vedem transmitere în comunitate, neafiliată unui focar, mergem spre zonă de carantină restricţiile trb să dea nr de cazuri

În marea de neclarităţi, singură certitudine rămâne presiunea de pe umerii medicilor, cei care se confruntă direct cu realitatea pandemiei. Speră că restricţiile să fie înăsprite, spre binele tuturor.

Cristian Oancea - managerul Spitalului "Victor Babeş" Timișoara: Trebuie că autoritățile locale, în speță poliția, să fie mult mai prezente. Măsurile trebuie să se vădă. Și aceste măsuri se vad în practică noastră medicală prin scăderea ratei de infecții.

Timişoara, Sălaj şi Cluj sunt judeţele cu cea mai mare rată de infectare - peste 5 cazuri la mia de locuitori. De altfel, prefectului judeţului Cluj a anunţat azi carantinarea municipiului Gherla, unde indicele de infectare cu noul coronavirus se apropie de 9 la mia de locuitori. România are 11 judeţe în scenariul roşu.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Carantinarea Timişoarei, mărul discordiei între primar şi prefect