Antena Meniu Search
x

UPDATE! Catolicii si protestantii din intreaga lume sarbatoresc, astazi, Pastele

Este zi sfanta pentru credinciosii catolici, care sarbatoresc Invierea Domnului. Slujba de Pasti a adunat mii de romani in jurul bisericilor. Cu sufletele deschise si smeriti au luat lumina divina si, intr-un glas, au rostit Hristos a inviat!

Vezi și

Sute de oameni au venit la Catedrala Sfantul Iosif, azi-noapte. Biserica a fost neincapatoare si nu putini au fost cei care au ascultat slujba de afara. Printre ei s-a numarat si fostul premier Calin Popescu Tariceanu si fiul cel mic, Mihai. Cu totii au asteptat lumina sfanta a invierii.

La Targu-Mures, ploaia le-a pus romanilor credinta la-ncercare. Nu i-a oprit, insa. Cu umbrela intr-o mana si cu lumina sfanta in cealalta, credinciosii au refacut, simbolic, drumul lui Isus spre Golgota.

Si la Timisoara a plouat. Focul din fata catedralei si lumina sfanta i-au incalzit pe credinciosi.7.12, oameni multi mergand

In Harghita, credinciosii respecta intru totul traditia. La biserica, fiecare a adus cosul cu bucatele pregatite din Joia Mare. Pasca, vinul si ouale rosii. Toate pentru a fi sfintite.

Si la Sibiu, credinciosii s-au razboit cu frigul. Au adus acasa lumina sfanta, dupa care au trecut la masa. Doamna Bondy a stat in ultimele trei zile mai mult in bucatarie. Fiecare din familie a vrut cate ceva. Asa ca le-a gatit pe toate.

Peste un milion de catolici au spus, astazi, Hristos a inviat. Ortodocsii vor sarbatori Pastele peste cinci saptamani, pe 5 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Catolicii si protestantii din intreaga lume sarbatoresc, astazi, Pastele