Sălile de jocuri ar putea dispărea de la parterul blocurilor. 150.000 de români, dependenți de "păcănele"
Cazinourile şi sălile de jocuri ar putea dispărea de la parterul blocurilor pentru a fi mutate la periferie. E un proiect al unui consilier municipal, care speră să reducă astfel numărul dependenţilor. Statistica îi sperie şi pe specialişti: un milion şi jumătate de români îşi lasă banii la pariuri
Cazinourile şi sălile de jocuri ar putea dispărea de la parterul blocurilor pentru a fi mutate la periferie. Este un proiect al unui consilier municipal, care speră să reducă astfel numărul dependenţilor. Statistica îi sperie şi pe specialişti: un milion şi jumătate de români îşi lasă banii la pariuri sau la păcănele. 10 % dintre ei sunt dependenţi.
Bucureştenii care locuiesc în blocuri la parterul cărora au răsărit săli de jocuri de noroc ar putea scăpa de neplăceri. Că nopţile sunt agitate se vede şi pe zi, când în faţa cazinourilor se numără sticlele sparte.
Peisajul s-ar putea schimba. Un consilier general vrea să-şi convingă colegii să interzică funcţionarea sălilor în oraş.
Potrivit proiectului, acestea ar urma să fie mutate la marginea oraşelor.
150.000 de români, dependeți de "păcănele"
Potrivit asociației pentru prevenirea și tratarea adicției, România numără în prezent peste un milion și jumătate de jucători la cazino. Din păcate, 10 la sută dintre aceștia sunt deja dependenți de jocurile de noroc. Iar tratamentul lor, spun specialiştii, ţine de voinţă şi de conştientizarea pericolului.
Potrivit datelor de la Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, în prezent, în România există 15.000 de agenţii cu aparate de tip slot machine, aşa numitele "păcănele" , iar asta înseamnă o agenţie la 1.000 de adulţi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰