Antena Meniu Search
x

Ce are de făcut orice român înainte să vină iarna. Cum să te pregătești pentru ger

Iarna scad temperaturile și cresc facturile, însă, dacă te pregătești bine înainte de venirea înghețului, poți avea căldură în casă fără costuri mari.

Iarna scad temperaturile și cresc facturile, însă, dacă te pregătești bine înainte de venirea înghețului, poți avea căldură în casă fără costuri mari.

Foarte puține săptămâni ne mai despart de venirea iernii, iar în casele noastre deja se simt temperaturile tot mai scăzute. Urmează o perioadă în care bugetul nostru este greu încercat de facturi și în care nu avem garanția că vom avea casele încălzite de sistemul central.

Ca să ai parte de confort nu trebuie să faci decât mici schimbări în casă, dar care se vor simți în buzunarul tău pe termen lung. Este foarte simplu să iei un împrumut de aici și să îți asiguri o atmosferă plăcută în locuință. În plus, îmbunătățirile pe care ți le propunem te vor ajuta să ai parte și de costuri lunare mai mici. După cum vezi, este extrem de ușor să iei un împrumut, iar sumele obținute îți vor fi suficiente să îți faci tot ce dorești în casă.

               1. Schimbările care îți vor garanta facturi mai mici

Izolarea termică este esențială pentru o casă eficientă energetic. Pare o cheltuială mare, dar trebuie să ştii că poţi face izolarea și la interior și doar la nivelul perețilori exteriori. Spre exemplu, într-un apartament de bloc, este foarte probabil să ai o cameră amplasată pe colțul blocului, cu doi pereți pe exterior – e suficient să izolezi acești pereți, pentru a simți diferența la iarnă. Bineînețeles, ideal este să izolezi toată locuința, însă, dacă bugetul nu-ți permite încă o asemenea cheltuială, poți începe anul acesta cu pereții prin care se pierde cea mai multă căldură.

Un alt lucru pe care ar trebui să-l iei în calcul este înlocuirea vechilor ferestre cu unele de calitate superioară. Știai că mare parte din căldura dintr-o locuință se pierde prin ferestre? Ei bine, odată ce vei schimba ferestrele și tâmplăria și aerul rece nu va mai intra în casă, vei avea parte de o temperatura mult crescută în casă.

                2. Lucrurile care ar trebui să nu-ți lipsească din casă iarna

Sistemul de încălzire central poate să ridice o mulțime de probleme. Nu sunt rare cazurile în care blocuri întregi sunt private de căldură, sau au căldură insuficientă, iar caloriferele niciodată nu sunt fierbinți. Este întotdeauna bine să fii prevăzători și să ai o soluție alternativă de încălzire.

Ia-ți o aerotermă, un calorifer electric sau un radiator – vei vedea că se vor dovedi de mare ajutor în cazul în care caloriferele nu fac față temperaturilor extreme de afară.

                 3. Cele mai simple trucuri prin care poți crește temperatura în casă

Există și câteva trucuri bune de pus în aplicare în timpul iernii, care nu costă nimic sau sunt foarte ieftine și care vor contribui la creșterea temperaturii din casă în timpul iernii. Diferența nu va fi una foarte mare, însă merită încercate:

                        - Mută toate obiectele de mobilier pe peretele exterior

                        - Acoperă toate pierderile de căldură – baza ferestrelor, baza ușii care dă spre balcon sau baza celei de la intrare, cu pături

                        - Lipește folie de aluminiu în spatele caloriferului

                        - Pune covoare pe toate suprafețele cu gresie

                  4. Cum poți fi total independent

Deși este o investiție mai mare și implică schimbări radicale, instalarea unei centrale proprii îți poate aduce independeță aproape totală. Cu ea vei avea căldură și apă caldă mereu, iar facturile lunare sunt mai mici. În plus, dacă ai și un termostat instalat, poți să-l setezi pentru avea o temperatură constantă în casă – centrala va porni automat atunci când temperatura scade sub nivelul setat și se va opri atunci când ajunge la el.

Tu cum ți-ai pregătit casa pentru iarnă? Care soluție de încălzire ți se pare cea mai avantajoasă?

Sursa foto: Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Ce are de făcut orice român înainte să vină iarna. Cum să te pregătești pentru ger